PILDID ⟩ Viljandimaal takerdus põdravasikas lambaaediku võrku (1)

lemmik.postimees.ee
Copy

Täna hommikul teatati Eesti Metsloomaühingule emata jäänud põdravasikast. Loomal oli õnnestunud lambaaediku võrku kinni jääda ning omal jõul ta sealt enam välja ei saanud. 

«Inimene, kes tegeleb lambakasvatusega, kuulis eile õhtul suurt hädakisa. Arvates, et keegi on lambaid rünnanud, läks ta aedikute juurde olukorda kontrollima ja leidis eest põdravasika, kes oli ennast lambaaediku võrku kinni rahmeldanud,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses. 

Vasikas päästeti vabaks ja jäeti samasse kohta ema kutsuma. Kui too aga välja ei ilmunud, viidi õnnetu loomalaps lauta sooja. Hommikul helistas põdravasika leidja Metsloomaühingule ja palus neil loom oma hoole alla võtta. 

«Suured kiidusõnad hoolivale inimesele, kes toimis väga õigesti ja andis loomalapsele võimaluse oma emaga taas ühineda. Kahjuks sellel korral läks nii, et ema teda üles ei leidnud,» jätkus postitus. Praeguseks jääb põdravasikas ühingu vabatahtlike hoole alla kosuma ning tulevikus vabastatakse ta taas loodusesse. 

Metsloomaühing tuletab ka meelde, et taas on kätte jõudnud aeg, mil võib ootamatult leida põdravasikaid ja kitsetallesid. Kui emasloom poegimise protsessiga ühele poole saab, on ta kurnatud ja läheb toitu hankima, et võsukesele piima juurde toota. Seejärel tuleb ta tagasi oma vastsündinud poega toitma. «Neile mõlemale on parim, kui nad taas teineteist üles leiavad ja inimese sekkumist selline olukord ei vaja. Seda muidugi juhul, kui loomalaps vigastatud ei ole,» toonitavad loomapäästjad.

Loomalapse leidmisel võta ühendust Eesti Metsloomaühinguga, et edasise käitumise osas nõu saada! 

(+372) 5632 2200

Tööpäevadel: 8:00 - 20:00

Nädalavahetustel: 9:00-20:00

Infotelefon on suletud riigipühadel.

Väljaspool infotelefoni tööaega võid ühingule kirjutada läbi Facebooki või meilitsi info@metsloom.ee. Lisa kindlasti juhtumi võimalikult täpne asukoht ja enda kontakttelefon ning võimalusel pilt ning video abivajajast. Ühingu vabatahtlikud vastavad esimesel võimalusel ja enamasti isegi hilisõhtusel ajal.

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlike tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline! Aita põdravasikal suureks kasvada, toetades talle vajalike toidusegude muretsemist!

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata katta helistades annetustelefonidele:

Nr 9009933 – annetad 5 €

Nr 9009955 – annetad 25 €

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles