VIDEO ⟩ Venemaal lasi politseinik maha magavat omanikku kaitsnud koera

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

4. mai hommikul tulistas politseinik Venemaal Rõbinski linnas magava alkoholijoobes mehe koera, kes omanikku kaitsma asus. 

Rõbinski politsei pressiesindaja teatas meediale, et 4. mai hommikul saadi teade purjus mehest, kes linna keskväljakul magama jäänud oli. Kohale sõitnud korrakaitsjad leidsid mehe juurest koera, kuid kui üks neist magajale lähenes, hakkas neljajalgne omanikku kaitsma ning hammustas politseiniku kätt. Viimane oli sunnitud kasutama teenistusrelva, et koer maha lasta, vahendab Limon.

Kohalikule loomapäästeorganisatsioonile «Nadežda» oli koer varasemast tuttav – kaheksa-aastase kutsa nimi oli Šed ning möödunud aastal koguti tema kastreerimiseks raha. Kuigi koer käis omapäi palju ringi, oli tal olemas kodu ning varem polnud ta ühegi inimese vastu agressiivsust üles näidanud. 

«Nadežda» esindaja Ksenia Davõdova avaldas pahameelt, et koera rajalt maha võtmiseks rakendati kõige julmemaid meetmeid. Naine nentis, et kui mööda linna patseeriks põder, kutsutaks kohale spetsialist, kes looma uinutab ja ära viib. Miks ei näidata samasugust vastutustundlikkust üles lemmikloomade puhul? 

Venemaa seaduste kohaselt on korrakaitsjatel õigus kasutada tulirelva looma neutraliseerimiseks, kui too ohustab politseiniku enda või tsiviilisikute elu ja tervist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles