RAJAKAAMERA VIDEO ⟩ Kährik lasi keset öist metsa kuuldavale võika kisa

lemmik.postimees.ee
Copy
Kährik. Foto on illustratiivne. Veterinaar- ja toiduamet alustab uuel nädalal Kirde- ja Kagu Eesti aladel sügisest rebaste ja kährikute suukaudset marutaudivastast vaktsineerimist.
Kährik. Foto on illustratiivne. Veterinaar- ja toiduamet alustab uuel nädalal Kirde- ja Kagu Eesti aladel sügisest rebaste ja kährikute suukaudset marutaudivastast vaktsineerimist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebileht Looduskalender jagas Kiviõli I keskkooli õpilaste poolt üles seatud rajakaamera jäädvustust kährikust, kes keset ööpimedust kisama hakkas.

«Kährik nutab? Alguses arvasid Kiviõli I keskkooli lapsed, et rajakaamera pildile jäänud kährik nutab, kuna on haige. Aga ta on hoopis väga pahane,» vahendab Looduskalender

Loodusfotograaf Tarmo Mikussaar kommenteerib: «Kui kährik tunneb, et keegi läheneb ja üritab temalt toidupoolist üle lüüa, aga ta ei saa aru kes tuleb, siis laseb ta kuuldavale metsa kõige võikama kisa. Kui metsas uitaja pole seda häält varem kuulnud, võib väike kärntõvest vaevatud kährik oma kurja kisaga ka suurema mehe metsast välja hirmutada. Üldse on meie metsades kaks kisakõri, kes ise suht väikesed ja inimesele ohutud, aga oma häälega võivad ka julgemaid metsast välja ajada. Need ongi kährik ja metsnugis. Harva teevad küll häält, aga kui teevad, siis korralikult!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles