Loomaarst vastab: miks kass hiiri püüda ei taha?

lemmik.postimees.ee
Copy
Kui kass on varem olnud innukas kütt, kuid on hiljuti jahist loobunud, võib tal olla mõni terviseprobleem
Kui kass on varem olnud innukas kütt, kuid on hiljuti jahist loobunud, võib tal olla mõni terviseprobleem Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. 

«Miks mu kassi üldse hiirte püüdmine ei huvita?»

Vastab PetCity Tartu Eedeni keskuse loomakliiniku veterinaar Kertu Kivirand:

Teie kiisu ei pruugi hiirte vastu huvi tunda, kuna pakute talle turvalist ulualust ja head ninaesist ning tema jahiinstinkt on soiku jäänud. Mõnele kassile meeldivad hoopis teised saagiobjektid, näiteks linnukesed või putukad.

Kui kass on varem olnud innukas kütt, kuid on hiljuti jahist loobunud, võib tal olla ka mõni terviseprobleem, mis takistab füüsilist aktiivsust või põhjustab ebamugavust ja sel juhul tasub konsulteerida loomaarstiga.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimuse võid saata aadressile lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles