Loomaarst vastab: miks mu kass mulle kunagi sülle tulla ei taha?

lemmik.postimees.ee
Copy
Kõik kassid ei ole loomult sülekiisud
Kõik kassid ei ole loomult sülekiisud Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. 

«Miks mu kass mulle kunagi sülle tulla ei taha?»

Vastab PetCity Tartu Eedeni keskuse loomakliiniku veterinaar Kertu Kivirand:

Kassidelgi on erinevad iseloomud ja temperamendid ning erinev lähedusevajadus. Kõik kassid ei ole loomult sülekiisud ja kui süles olemist neile peale sundida, tekitab see hoopis stressi.

Kui kass on uus pereliige, võib usalduse võitmine lihtsalt aega võtta. Seejuures tasub kontakti võtmisel oodata, et kass ise esimesena teie juurde tuleks ja mitme kuu jooksul võib ka süles käimine välja tulla. Igaks juhuks tasub mõelda, kas kassil võib süles kuidagi ebamugav olla või soovib ta teistsugust silitamist vms.

Kui kass on varem hea meelega süles olnud ja kontakti otsinud, kuid on sellest hiljuti loobunud, võib tegu olla stressikäitumise või terviseprobleemiga, mis võib vajada loomaarsti konsultatsiooni.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimuse võid saata aadressile lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles