Õismäe kortermaja juurest leiti inimeste poolt saamatuks kasvatatud orav

lemmik.postimees.ee
Copy
Orav sai nimeks Pella
Orav sai nimeks Pella Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud reedel saabus Eesti Metsloomaühingu hoole alla orav, keda oli püütud lemmikloomana pidada. Loom ei osanud hüpata ega ronida, tema küüned olid lõigatud ning ta võttis vastu vaid ebasobivat toitu. 

Orav leiti Õismäel asuva maja trepikoja varikatuselt. Nagu ikka, palus Metsloomaühing hädaline vabatahtlike kätte toimetada, et nood looma üle vaataks. Kohe oli selge, et midagi on valesti — orav ei osanud ronida ega kartnud inimesi.

Lähemal vaatlusel selgus, et orava küüned on lõigatud ja seetõttu on ronimine talle võõras. Lisaks ei oska see orav ka hüpata. Liigiomane põhitoit teda ei huvita. Pähklid ja muu nö rämpstoidu, mis on orava toidulaual pigem maiused, võtab ta aga isukalt vastu.

Tõenäoliselt on oravat kasvatanud inimesed, kelle käest ta siis kas kogemata plehku pistis või saadi aru, et metsloom ei ole siiski meelepärane lemmikloom. «See orav aga looduses hakkama ei saa,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses. «Hoitud on teda ilmselt pisikeses puuris, kus ta ei ole saanud ronimist ja hüppamist selgeks õppida, mis on aga oravatele vägagi vajalik.»

Kuna orav on siiski aktiivne ja oravale kohane iseloom on temas mingil määral säilinud, eksisteerib lootus, et temast saab siiski aja möödudes ja vähest kontakti hoides täisväärtuslik metsorav.

Siinkohal soovib Metsloomaühing toonitada, et metsloom ei ole tavaline nunnu lemmikloom, sest vajab liigiomast toitu ja vajalikke teadmisi. Kui oled leidnud hädas ja üksiku metslooma, anna temast koheselt teada. Soovides oma teadmistega head teha võid loomale teha karuteene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles