PILDID ⟩ Eesti pere päästis ventilatsioonišahti kukkunud tuvipoja

lemmik.postimees.ee
Copy

14. märtsil kuulis üks Eesti pere enda maja ventilatsiooniavas krabistamist. Asja lähemalt uurides leidsid nad eest üllatuse tuvipoja näol.

Tuvipoja leidmiseks tuli teavitaja kaasal maha lammutada sein — ilmselt oli linnupoeg pesast ventilatsiooniavasse kukkunud.

«Perekond võttis meiega ühendust ja tuvipoeg toimetati meie vabatahtliku hoole alla,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses. «Läbivaatusel linnul vigastusi ei tuvastatud, tuvi oli üleni udusulis ja kohati paistis paljas roosa nahk. Linnupoeg kaalus 175 grammi ja sai nimeks Garik.»

Kui ühingu vabatahtlik Natasha oli Garikut juba mitu päeva kamaga toitnud ja lind selle vastu mingit huvi üles ei näidanud, pandi talle prooviks ette seemneid. Kui Natasha näpuga ette näitas, kuidas tuvi neid nokkima peaks, tärkas linnus huvi ja ta hakkaski iseseisvalt sööma.

Tänaseks kaalub Garik 260 grammi, teeb toas lennuharjutusi ja on kõige suhtes väga uudishimulik. Veidi veel kosumist ja Garik saab taas minna täiel rinnal vaba tuvi elu nautima!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles