VIDEO ⟩ Alutagusel ilmutas end neljaliikmeline karupere (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Karud Alutagusel
Karud Alutagusel Foto: Kuvatõmmis videost

Metsakorraldaja Ahto Täpsi sattus Alutagusel nägema suurt karuseltskonda — ema ning kolme poega, kes varsti iseseisvat elu alustavad. 

«Peame veidi arutlema, kuidas selline nelik oma talve veetis ja nüüd juba üle kuu looduses toimetab,» kirjutas Täpsi veebilehele Looduskalender postitatud blogis. «Emakaru talvitus koos nüüdseks pea poolteist aastat vanade poegadega päris lähestikku, mis võis olla näiteks mõni kuusenoorendik. Karupojad said hilissügisel ehitada endale ema eeskujul talveaseme – maikuu algusega tuleb noorloomadel alustada iseseisvat elu ehk karuema on poegadele üle andnud kõik karutarkused.»

Täpsi sõnul algab maikuus täiskasvanud emasloomal innaaeg ja vana isaskaru lähedusse ilmumine peletab noorloomad oma radadele, aga seda soosib ka emakaru tõrjuv suhtumine karupoegadesse.

Teede peenrad, kus karupere tegutseb, on päikselisemad ja sealt otsitakse varakult tärganud rohelisi taimi, sest organism vajab ju vitamiine. Rabades otsitakse möödunud aastasi jõhvikaid, leitud sipelgapesad aga rüüstatakse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles