TUBLI TÖÖ! ⟩ Rapla politseinikud tõttasid appi teed ületanud konnadele

lemmik.postimees.ee
Copy
Konn autoteel
Konn autoteel Foto: Eero Vabamägi

Konnade iga-aastane ränne on taas alanud ning kuigi konnatalguid sel aastal ei toimu, saab igaüks kahepaikseid märgates neid siiski abistada. Siinkohal annavad eeskuju tublid politseinikud, kes samuti abikäe ulatasid. 

«Eile (19. aprill – toim) öösel ületati Raplas teed krooksudes,» jagas Lääne prefektuur Facebookis. «Nimelt sattusid meie patrullpolitseinikud peale suure hulga konnade teeületusele ning otse loomulikult aitasid nad kahepaikseil seda turvaliselt teha.» 

Kahepaiksete abistamiseks on eelmistel aastatel nendes rändekohtades, mis ristuvad liiklustihedate maanteedega, vabatahtlikud konni ohutult üle tee aidanud ja kudemispaikadesse liigutanud. Kuna riigis on kehtestatud inimestele kogunemise keeld, siis ei toimu ka konnatalgud, et vältida inimeste hulganisti ühte kohta kogunemise võimalust.

Kahepaiksed rändavad kudemispaikadesse igal kevadel, kui õhtused ja öised temperatuurid on piisavalt kaua soojad olnud. Õnneks on mõnes kohas langenud ka liikluskoormus, mis tähendab ohutumat rännet konnadele. Parim, mida kahepaiksete heaks antud olukorras teha saame, on vältida ebavajalikke autosõite õhtutundidel, umbes kella üheksa ja kesköö vahel, kui käib massiline kahepaiksete ränne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles