KOROONAVIIRUSE MÕJU ⟩ Pildid: Lõuna-Aafrikas käivad lõvid tühjaks jäänud teel pikutamas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Sellist vaatepilti ei näe Lõuna-Aafrika Krugeri rahvuspargi külastajad peaaegu kunagi.
Sellist vaatepilti ei näe Lõuna-Aafrika Krugeri rahvuspargi külastajad peaaegu kunagi. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Ükskõik, kas tegemist on kitsedega Walesis või metssigadega Itaalias, siis näib, et loomad on järjest enam kohanemas koroonaviiruse eest kodudesse peitunud inimestest vaba maailmaga.

Lõuna-Aafrika Krugeri rahvuspargi Twitteri kontol avaldatud piltidelt on näha, et isegi lõvid naudivad rahu ja vaikust, vahendas CNN. 

Piltidel on näha, kuidas maanteel lebavaid lõvisid ei sega Krugeri rahvuspargi töötaja ja fotograafi Richard Sowry kohalolek.

«See lõvide kari on tavaliselt Kempiana pargis asuval alal ja Krugeris olevad turistid neid ei näe,» säutsus Kruger kolmapäeval. 

«Täna pärastlõunal lebasid nad tõrvatud teel otse Orpeni puhkelaagri lähedal,» lisas mees.

Tavaliselt on selles piirkonnas liikvel palju turiste, kuid kuna Krugeri rahvuspark on alates 25. märtsist seoses Lõuna-Aafrika Vabariigis vastu võetud koroonaviiruse vastu võitlemise meetmetega suletud, siis on ka loomad seal üha vabamalt ringi liikumas. 

Lõuna-Aafrika Krugeri rahvuspargis käivad lõvid teedel peesitamas. Seni peitsid loomad end turistide eest põõsastesse ja pargi kaugematesse osadesse.
Lõuna-Aafrika Krugeri rahvuspargis käivad lõvid teedel peesitamas. Seni peitsid loomad end turistide eest põõsastesse ja pargi kaugematesse osadesse. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

«Päeval on maanteel lamamine ebaharilik, kuna tavaolukorras toimuks siin liiklus ja see ajab nad põõsasse,» rääkis pargi pressiesindaja Isaac Phaahla.

Kuigi fotod on silmatorkavad, pole Phaahla sõnul eriolukord loomade käitumises palju muutusi põhjustanud.

«Nad lihtsalt tulevad kohtadesse, mida tavaliselt turistide olemasolul välditakse,» ütles Phaahla.

Ta lisas, et inimesed peaksid meeles pidama, et rahvuspark on endiselt suuresti metsik piirkond ja inimeste puudumisel muutuvad loomad  lihtsalt aktiivsemaks.

Lõuna-Aafrika presidendi president Cyril Ramaphosa teatas algselt 21-päevasest eriolukorrast, kuid 8. aprillil pikendas ta meetmeid vähemalt kuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles