Tallinna loomaaed jättis hüvasti armastatud kääbusjõehobuga

lemmik.postimees.ee
Copy
Kääbusjõehobu Holgeri 45. sünnipäeva tähistamine.
Kääbusjõehobu Holgeri 45. sünnipäeva tähistamine. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaed teatas, et ööl vastu möödunud kolmapäeva lahkus kääbusjõehobu Holger. Holger jõudis elada 45-aastaseks. 

Kopenhaagenis 25. mail 1974. aastal sündinud ja Doni-äärse Rostovi loomaaias elanud Holger kolis Tallinna 1990. aasta oktoobris ja jagas sealtpeale aedikut 10 aastat noorema emase kääbusjõehobu Pupaga. Holger jõudis maailma loomaaedades elavate eakaimate kääbusjõehobude ridadesse ja vaatamata viimaste aastate liigesevaevustele oli tugev ja tubli loom. Ta suri, sest tema magu ja soolestik ei toiminud enam korralikult. See on tehistingimustes elavate paksunahaliste sagedane surmapõhjus. 

Holger oli mehiselt julge. Vahel lasti jõehobud jalutama koridori, ninasarvikuaedikusse või tagaõue. Kui koht oli uus ja võõras, siis läks Holger alati ees ja Pupa ettevaatlikult tema taga. Holger oli ka väikestviisi õgard ja pistis kinni kõik, mis kätte sai. See harjumus maksis talle kõvasti kätte. Mitmel korral sai ta aedikusse loobitud rämpstoidust kõhulahtisuse. Kord peale üht eriti külastajaterohket suvepäeva oli ta lausa pikali ega saanud tükk aega kuidagi jalgu alla. Alles kohale kutsutud veterinaari nägemine sundis teda viimased jõuraasud kokku võtma ja end püsti ajama. Süsti saada ei taha ju keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles