PISARAKISKUJA ⟩ Kolmejalgne koer leinab surnud sõpru äärmise pühendumusega

lemmik.postimees.ee
Copy
Tricycle sõber Trixie haual
Tricycle sõber Trixie haual Foto: Horse Creek Stable Rescue Sanctuary

USAs Georgia osariigis tegutseb farmiloomade päästekeskus Horse Creek Stable Rescue Sanctuary, mille üheks asukaks on ka kolmejalgne koer Tricycle. Kui mõni keskuse asukatest sureb, jätab Tricycle nendega hüvasti suure armastusega.

Viimased neli aastat on Tricycle iga lahkunud looma haual päevi veetnud, et nendega hüvasti jätta. Kõik algas sellest, kui Tricycle vaatas pealt, kuidas maha maeti bernhardiin Major. Järgmisel päeval nähti koera sõbra hauaplatsil lamamas.

«Ka loomad tunnevad kaotusvalu, kui mõni nende kaaslastest siitilmast lahkub,» selgitas varjupaiga omanik Lester Aradi väljaandele People. «Tricycle näitab seda vägagi üheselt arusaadavalt välja.» Hiljuti suri päästekeskuses Trixie-nimeline alpaka, kes jõudis elada 21-aastaseks. Taaskord oli Tricycle platsis, et sõpra leinata — ööd veetis ta kodumajas puhates, kuid päeval püsis vankumatuna Trixie haual. 

Päästekeskuses elab hulganisti erinevaid loomi ja linde nagu hobused, kitsed, kanad, laamad ja muidugi teised koerad. Sooja südamega Tricycle saab ühtmoodi hästi läbi kõigiga. «Kõik loomad, kes meie farmis surevad, maetakse siiasamasse, et osa neist alati meiega jääks,» selgitas Lester. «Suuremate loomade hauale istutame me puud, et eluring jätkuda saaks ning nende puude all Tricycle lamabki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles