Kasside kirev kaelus muudab lindude elu turvalisemaks

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassikahjude vähendamiseks on mitmeid lahendusi, näiteks kassi kaeluse külge kõliseva kellukese või mõne piiksuva seadme riputamine, mis aga alati ei aita.
Kassikahjude vähendamiseks on mitmeid lahendusi, näiteks kassi kaeluse külge kõliseva kellukese või mõne piiksuva seadme riputamine, mis aga alati ei aita. Foto: Pexels

Kass on üks kõige invasiivsem ning inimkaaslejana peaaegu kõikjale levinud loomaliik. Omapäi tegutsedes, halvemal juhul metsistudes, on kassid aga ohuks kohalikule loomastikule, eelkõige närilistele ja lindudele, vahendab portaal Linnuvaatleja

Kassikahjude vähendamiseks on mitmeid lahendusi, näiteks kassi kaeluse külge kõliseva kellukese või mõne piiksuva seadme riputamine, mis raskendab saagi tabamist, või kaelusele laia lipsu kinnitamine, mis takistab saagi haaramist. Mõnel puhul on sellised vahendid vähendanud näriliste ja lindude hukkumist poole võrra, kuid on teada ka juhtumeid, kus kassid on muutnud oma tavapärast käitumist selliselt, et kelluke ei kõliseks. Samuti on paljudele kassiomanikele selliste vahendite kasutamine vastumeelne, kuna nende arvates mõjutab see kassi heaolu, rääkimata kassi liikumisvabaduse piiramisest.

The Cat "Ruff"

Üks viimatine vahend kasside ohtlikkuse vähendamiseks on kirev kassikaelus – kirevast kangast lai krae, mis käib ümber kaelarihma ning mida ääristab helkurpael. Looduse rohekaspruunide toonide taustal paistab kirev krae kergesti silma ning arvestades lindude nägemise eripäradega peaksid nad kirevaid toone väga hästi märkama. 

Lähemalt loe Linnuvaatlejast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles