OSALE SINAGI ⟩ Eestis toimub esmakordselt humoorikate looduspiltide konkurss

lemmik.postimees.ee
Copy
Ehk on sinulgi mõni loomadest tehtud humoorikas foto varnast võtta?
Ehk on sinulgi mõni loomadest tehtud humoorikas foto varnast võtta? Foto: Ingo Gerlach / CATERS NEWS/Caters News Agency / Scanpix

Tänavuse looduskaitsekuu «Hoia, mida armastad» raames toimub esmakordselt välkkonkurss «Humoorikas looduspilt». Alanud on ka piltide vastuvõtt Eesti suurimale fotovõistlusele Looduse Aasta Foto 2020. Traditsiooniline aastakonkurss toimub tänavu 20. korda. 

Kaasa lööma on oodatud nii harrastajaid kui professionaale, nii lapsi, noori kui täiskasvanud loodusfotograafe kahel fotokonkursil. 

Välkkonkurss «Humoorikas looduspilt»

Kes oleks näinud koera kombel käppa viskavat karu? Üle kotkatiiva kõrgust hüppavat kärbest? Või pingviini kombel päevitavat pääsukest? Või ei teaks, et Eesti rahvuskoomuskikangelane on kakuke e. rändrahn, et eakaim naljavestja on Tamme-Lauri tamm, ja et naerupisaraid aitab valla lasta Valaste juga. 

Konkursile oodatakse nii huumorit kui üllatusi pakkuvaid Eestis(!) üles võetud loodusfotosid. Saata võib kõiksugu looma- ja linnu- ja looduspilte, pildile jäänud õnne(s)tu(mi)si ja põnevaid seiklusi. 

Tööde esitamise tähtaeg on looduskaitsepäev, 10. mai 2020. Erižürii poolt välja valitud humoorikaimad pildid avalikustatakse looduskaitsekuu raames, maikuus 2020. Iga osaleja võib välkkonkursile esitada kuni 7 fotot. Võistlus toimub kolmes vanuserühmas ning auhinnafond on 1000 eurot. 

Fotovõistlus Looduse Aasta Foto 2020

Traditsiooniline aastakonkurss on üks pikemaealiseid järjepidevaid fotokonkursse Eestis ning tähistab tänavu oma 20. toimumisaastat. Tänavune juubelikonkurss on pühendatud ka Eesti looduskaitse 110 aastapäevale. 110 aastat tagasi loodi Eestis esimene looduskaitseala – Vaika linnukaitseala, millest tänaseks on saanud Vilsandi Rahvuspark.  

Pilte oodatakse üldarvestuses kaheksas kategoorias, noorte ja laste arvestuses kolmes kategoorias. Samuti hinnatakse omaette kategoorias liikuvaid pilte. Töid hindab fotograafidest, kunstnikest ja loodusteadlastest koosnev žürii Urmas Tartese juhtimisel. Žürii auesimees on Rein Maran. 

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 7. september 2020. Konkursi auhinnafond on kokku 8000 eurot. 

Mõlema konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles