Inglismaa väikelinna ilmus külaline teisest maailma otsast

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuukabarra oli kodukohast enam kui 16 000 kilomeetri kaugusel
Kuukabarra oli kodukohast enam kui 16 000 kilomeetri kaugusel Foto: Daniel Lazar / SWNS.COM/Daniel Lazar / SWNS.COM / Scanpix

Mõne päeva eest sai Inglismaal Devonis elav linnuekspert Danier Lazar teate, et tema naabri aias istub imelik lind. Asja uurima minnes selgus, et tegu oli naeru-hiidkaluri ehk kuukabarraga, kelle kodukohaks on Austraalia.

Väikese Membury külakese elanikud olid jahmunud, kui märkasid kodukohas omapärast valge-pruunikirjut lindu. Nii mõnedki neist võtsid ühendust pensionil politseiniku ja kohaliku linnueksperdi Daniel Lazariga, et sulelisest teada anda. Linnu välimuse kirjeldust kuuldes oli kuukabarra Lazari esimene pakkumine, kuid seda varianti oli tal raske uskuda, kuna looduses on nende lindude elukohaks 16 000 kilomeetri kaugusel asuv Austraalia. 

Lazaril õnnestus lindu lõpuks ka oma silmaga näha, sest külaline maandus tema naabri aias. Linnusõbra üllatuseks osutuski ta pakkumine õigeks — tegu oli tõepoolest kuukabarraga. Lazaril õnnestus lind pildile jäädvustada ning mõned minutid hiljem lendas suleline puuotsa ja tõi kuuldavale liigile omase naermist meenutava hüüu. 

Kuidas kuukabarra aga Inglismaa külakesse jõudis, ei tea keegi. Lazari hinnangul võis ta põgeneda lähedalasuvast loomapargist ning ta püüab jätkuvalt sealsete töötajatega ühendust saada, et nood oma hoolealused üle loeksid ja põgenenud paharetile vajadusel järele läheks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles