JAHMATAVAD FOTOD ⟩ Ülerahvastatud varjupaigas vireleb poolteist tuhat koera

lemmik.postimees.ee
Copy

Tai pealinnas Bangkokis tegutseb loomade varjupaik, kus neljajalgseid aidata püütakse, kuid kodudesse neid anda ei taheta. Nii on seal elavate koerte arv tõusnud 1500ni ja varjupaigal pole enam raha, et neid toita.

2013. aastal asutatud varjupaiga Aunt Ju's Shelter for Stray Dogs töötajad on algusest peale lootnud heasüdamlike annetajate abile, et kõigi seal elavate loomade eest hoolitseda. Koroonakriis on aga rahakraanid kinni keeranud ja varjupaiga ühe töötaja sõnul pole neil enam vahendeid, mille eest toitu osta. 

«Küllap on asi koroonaviiruses — inimesed annetavad palju vähem,» rääkis koerte eest hoolitsev Yutima Preechasuchart AFP-le. Koerad on kokku pannud niisketesse tubadesse ja paljud neist omakorda väiksematesse puuridesse. Kaklused on tavalised ja varjupaiga töötajad peavad koerte haavu igapäevaselt siduma ja puhastama.

Yutima sõnul kulub koerte peale igapäevaselt 60 kotitäit toitu, kuid praegused rahalised vahendid võimaldavad varjupaigal osta vaid 30 kotti nädalas. Samas kaitses ta varjupaiga juhtkonna otsust koeri mitte ära anda öeldes, et kunagi ei saa olla kindel, et loomahuvilised neljajalgseid pühendunult armastavad. Mida võetakse ette siis, kui toit täielikult otsa saab, ei nõustunud ta aga selgitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles