Tallinlastele tuletatakse meelde loomapidamise reegleid

lemmik.postimees.ee
Copy
Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab loom olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas
Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab loom olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas Foto: Pexels

Lasnamäe Tondiraba kergliiklusteele paigaldati linnakodanike palvel viis infotahvlit «Koer peab olema rihma otsas», et tuletada loomaomanikele meelde Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja reegleid.

«Mõistame, et eriolukord on muutnud keeruliseks ka koeraomanike elu, kelle neljajalgsed sõbrad on harjunud koerteväljakutel ilma rihmata mängima. Paraku tuleb avalikus ruumis viibides koeral kasutada rihma, seda nii teiste inimeste kui ka loomade turvalisuse nimel,» selgitas olukorda Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Lisaks Tondiraba jalutusalale on tänaseks laekunud infotahvlite sooviavaldusi ka teistest piirkondadest.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab loom olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte jalutusväljakutel.

Tallinnas on küll 20 koerte jalutusväljakut, kuid viiruse tõkestamiseks on väljakud suletud. Seetõttu palutakse koeraomanikelt vastutustundlikku käitumist ning mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles