AITA LEIDA KODU Aastaid valvuritena leiba teeninud Piraat ja Reks koondati päevapealt

lemmik.postimees.ee
Copy
Reks ja Piraat
Reks ja Piraat Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Ühes firmas pidasid oma kümme aastat valvuriametit koerad Reks ja Piraat. Valvurihärrad toitsid neid ja elu oli kui lill, kuniks inimvalvurid lahti lasti. Koeri nad kaasa võtta ei saanud ja sestap peavad eakad kutsad nüüd uue paiga leidma. 

MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner sõnas, et õnneks leidus hea hingega inimene, kes koertele kodu leidmise oma peale võttis. Tema kirjeldab Reksi ja Piraati nii: «Mainin kohe, et neid inimesi, kelle nimele koerad on registris kantud, ei ole mõtet isegi kiruma hakata — nad lihtsalt andsid oma nõusoleku kunagi ja pole koertega otseses mõttes seotud olnud. Neil ei ole võimalust koertele kodu pakkuda ja ka kodude otsimisega nad tegelema ei hakka. Piraat ja Reks on elanud väliaedikus  ja kuudis. Nad on peaaegu kogu elu koos olnud ja saavad omavahel hästi läbi. Söövad kõike isuga ja toiduga ei pirtsuta.»

REKS

Reks
Reks Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Reks on umbes 8-10-aastane. Kunagi võeti ta Kohtla-Järve varjupaigast. Vaktsineeritud, kiibistatud, aga kastreerimata. Väga sõbralik, rahulik ja leplik. Reks on selline tüüpiline Eesti hunt, üle põlve kõrge, aga veidike paksuks söödetud.

PIRAAT

Piraat
Piraat Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Piraat on umbes 7-8-aastane. Rekkajuhist omanik tõi ta sinna juba kutsikana «valvama». Mees võttis koera alul tallu, aga kui koju viis, algas naisel ühtäkki allergia ja kuna paremat lahendust polnud, saigi Piraadist firma valvekoer.

Piraat tahab väga palju tähelepanu ja nõuab kõik paid Reksi eest omale. Ta tahab olla ja ka on liider, aga selline hea liider, kes pole teps mitte kuri või agressiivne. Vastupidi - ta on sõbralik ja kutsikalikult mänguhimuline. Väga aktiivne ja elav. Hästi karvane. Kõrgust meesterahva põlvedeni või veidi alla.

Aitame Piraadi ja Reksi päriskodudesse! Koerte kohta jagab rohkem infot Marika Nekljudova, kellega saab ühendust numbril 55604317 või meilitsi n.marika71@gmail.com. Ühendust võib võtta ka Loomapäästegrupiga numbril 1414, help@animalrescue.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles