Tallinna koeraomanikud said olulise meeldetuletuse

lemmik.postimees.ee
Copy
Oma lemmiku järelt koristamine avalikus ruumis peab olema elementaarne ja kõigile üheselt mõistetav.
Oma lemmiku järelt koristamine avalikus ruumis peab olema elementaarne ja kõigile üheselt mõistetav. Foto: Shutterstock

Haabersti linnaosavalitsus paigaldas linnaossa lisaks täiendavaid märke, millega tuletab koeraomanikele meelde, et oma lemmiku järelt tuleb koristada või arvestada trahvi maksmisega. Täiendavad märgid paigaldati nii Kakumäele, Järveotsa kui ka Väike-Õismäele.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et üha päikselisem ilm ning viiruse tõttu seatud piirangud meelitavad jalutama aina rohkem elanikke avalikes kohtades oma lemmikloomaga, kuid põhitõdesid unustada ei tohi.

«Avalikus kohas peab olema koer rihma otsas. Seda eriti nüüd, kus inimesi on terviseradadel, parkides ja mujal jalutamas tavapärasest rohkem. Loomaomanik peab olema hoolas, et koerahammustused meedikutele lisatööd ei tooks,» jätkas linnaosavanem.

Lisaks paigaldas linnaosavalitsus lisamärke, mis tuletavad koeraomanikele meelde lemmiku järelt koristamise kohustust. «Esimesed märgid said paigaldatud juba eelmise aasta oktoobris, kuid elanike tagasiside andis märku, et selliseid meeldetuletusi on vaja enam. Ajastuski selleks tundub praegu terviseradadel ja randades toimuvat jälgides sobiv,» leidis Hanimägi, kes samas kutsus üles ka õues hoidma üksteisest siiski võimalikult suurt vahet.

Oma lemmiku järelt koristamine avalikus ruumis peab olema elementaarne ja kõigile üheselt mõistetav. Kuigi märk inimest kohe ei muuda, avaldas linnaosavanem lootust, et meeldetuletus annab tõuke paremuse poole ning koristamiseks mõeldud kilekotid saavad kaasa ja leiavad kasutamist. «Hoiame oma ümbrust puhtana ning koristame oma lemmikute järelt, et meil kõigil oleks meeldiv avalikke parke, terviseradu ning kergliiklusteid ka edaspidi kasutada,» kutsus Hanimägi üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles