VIDEO ⟩ Venemaal korraldati koerte ja kasside massihukkamine

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Märtsi alguses leidsid loomakaitsjad Venemaalt Jakutski linnast mitusada loomalaipa. Ilmselt püüti nii lahendada ülekoormatuse probleemi varjupaikades.

Kokku oli hukatud 153 koera ja 48 kassi, kellest paljudel olid kõrid läbi lõigatud, vahendab Barbos. Loomakaitsjate sõnul väideti neile, et hukata tuli marutaudis loomad, kuid tõenäoliselt leidis enneaegse lõpu nii mõnigi terve lemmik, kellele varjupaikades ruumi ei olnud. 

Loomakaitseorganisatsiooni Белый Бим juht Marina Santaeva sõnas, et seni pole nendeni jõudnud ühtegi tõendit, et kõikidel loomadel oli marutaud ning möödas polnud ka haiguse peiteaeg, mis ennatliku hukkamisotsuse veelgi mõistmatumaks tegi.  

Jakutski linnapea Sardana Avksentjeva kirjutas juhtumi ilmnedes sotsiaalmeedias, et ei olnud andnud käsku loomade tapmiseks. Avksentjeva sõnul oli ta teadlik, et loomade hulgast oli tervisekontrollide käigus leitud marutaudi nakatunud isendeid, kuid otsus, mida nendega peale hakata, jäi veterinaarameti kanda ning linnavalitusel ja varjupaigatöötajatel sellega pistmist ei olnud. Linnapea väitis ka, et pärast võigast avastust teavitas ta juhtunust isiklikult Jakutski prokuröri.  

Hukkamisotsuse teinud komisjoni süüdistatakse nüüd loomakaitseseaduse rikkumises, mille eest võib asjaosalisi oodata kuni viieaastane vanglakaristus. Lisaks sellele saab neid süüdistada loomapäästmisele eraldatud toetusfondi väärkasutamises, sest rahade eest tuleb neljajalgseid varjupaikades hoida, mitte hukata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles