FOTOD ⟩ Politsei tõi eramaja keldrist välja 25-aastase alligaatori

lemmik.postimees.ee
Copy
Alligaator oli 25-aastane
Alligaator oli 25-aastane Foto: MADISON TOWNSHIP POLICE DEPARTME/MTPD via REUTERS / Scanpix

USAs Ohio osariigis asuva Groveporti linna politseijaoskonnale laekus hiljuti teade, et ühe eramaja keldris hoitakse alligaatorit. Kohale sõitnud korrakaitsjad leidsidki eest 25-aastase roomaja. 

Alligaatori olemasolust said esimesena teadlikuks parameedikud, kes majja väljakutsele sõitsid ja looma märkasid, vahendab ABC6. Madisoni piirkonna politseijaoskonna patrullijuht Darrel Breneman, kes parameedikute kõne vastu võttis, nentis, et oma 17-aastase tööstaaži jooksul ei ole ta veel sellist juhtumit kogenud. 

1,5 meetri pikkuse roomaja pidamiseks peremehel luba ei olnud
1,5 meetri pikkuse roomaja pidamiseks peremehel luba ei olnud Foto: MADISON TOWNSHIP POLICE DEPARTME/MTPD via REUTERS/Scanpix

Pooleteisemeetrist alligaatorit hoiti vannilaadses struktuuris, mille põhjas oli veidi vett ja nurgas veepump. Selgus ka, et alligaator ei kuulunud kiirabi kutsunud majaomanikule — viimase sõnul ei olnud roomaja tegelik omanik tol momendil kohal, kuid olevat looma pidanud terve tolle eluea jooksul ehk veerandsada aastat. Küll aga ei olnud tal eksootilise lemmiku omamiseks luba, mistõttu võtsid korrakaitsjad alligaatori kaasa. 

Keldrist kolib alligaator Lõuna-Carolina osariigis asuvasse alligaatorikeskusesse
Keldrist kolib alligaator Lõuna-Carolina osariigis asuvasse alligaatorikeskusesse Foto: MADISON TOWNSHIP POLICE DEPARTME/MTPD via REUTERS / Scanpix

«Alligaatorid kasvavad oma aediku piirides, mistõttu see isend oma kasvupotentsiaali täitnud ei ole,» selgitas Breneman. «On rõõmustav mõelda, et keldrist kolib ta alligaatorite kaitsekeskusesse, kus on talle sobiv kliima ja kus ta saab vabadust nautida ning oluliselt suuremaks kasvada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles