Elva lähedalt leiti autolt löögi saanud saarmas

lemmik.postimees.ee
Copy
Saarmas kliinikus
Saarmas kliinikus Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kolmapäeval sai Eesti Metsloomaühing mureliku kirja Lõuna-Eestist: Tartu-Valga maantee ääres jalakäijate teel lebas saarmas.

«Teavitaja sõnul oli loom samas asukohas juba hommikul. Esimese hooga arvas inimene, et saarmas on surnud, kuid keskpäeval uuesti mööda sõites märkas ta looma liigutamas ja otsis talle abi,» kirjeldas ühing sotsiaalmeediapostituses. «Kohale sõitsid meie vabatahtlikud, Natasha ja Airiin. Airiin toimetas abitu looma Eesti Maaülikooli kliinikumi, Madis Leivitsa hoole alla.»

Madis Leivits vaatab saarmat läbi.
Madis Leivits vaatab saarmat läbi. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kliinikus selgus, et tegu on isase saarmaga, kes on suure tõenäosusega saanud autolt löögi. Loomale tehti peale hoolikat kuivaks föönitamist ja valuvaigisti andmist röntgen. Tuvastati mitmeid vigastusi – saarmal on puruks alumine lõualuu, tal on abaluumurd ja lisaks mitu katkist roiet.

Praegu annab selgust ainult aeg ning loota saab vaid parimat. Kui loomal on piisavalt elutahet, siis saab ta igakülgset võimalikku abi. Hetkel on saarmapoiss Madis Leivitsa valvsa pilgu all ja kosub valuvaigistite toel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles