Hullumeelne tuvi puges Tallinna kortermaja ventilatsioonišahti

lemmik.postimees.ee
Copy
Tuvi peale vabastamist
Tuvi peale vabastamist Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Teisipäeval näitas tõelist visadust üles üks Tallinna tuvi, kellel õnnestus pugeda üheksakorruselise kortermaja ventilatsioonišahti ja sinna kinni jääda. Tunde kitsikuses veetnud linnu õnneks tuldi talle õigeaegselt appi. 

«Kurblugu hakkas pihta Tallinnas Nõmme teel, kus perenaine kuulis köögikapi tagant meeleheitlikku rabelemist,» selgitas appi kutsutud MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner. «Ise ta piiluda ei julgenud ja hakkas abi otsima. Pärastlõunal helistas naine lõpuks ka Loomapäästegrupi lühinumbrile 1414.»

Kohale sõitnud Valner pääses kapi pealt šahtile ligi ja väikese pusimise järel sai ka õhupuhastaja toru lahti. Sealt paistis suletomp, kes peadpidi aparaati pugenud oli. Paistis, et tuvi oli torus õnnetu lõpu leidnud, sest ühtegi elumärki ta välja ei näidanud. Linnu keha tuli aga kätte saada ning loomapäästjal õnnestus see ettevaatlikult torust välja õngitseda.  

Edasine oli kõigile asjaosalistele parajaks üllatuseks: tuvi liigutas vaevumärgatavalt. «Surusin näpuotsad õrnalt kerele - süda lõi ja suleline tegelane oli tõesti täitsa elus,» rääkis Valner. «Liiga vara kandsin teise maha.» 

Tuvi kogus end ruttu ja tahtis minema putkata. Aknast Valner teda aga välja lasta ei soovinud, sest linnu tiivad olid pikast torus istumisest kanged ja see plaan oleks võinud lõppeda tuvi surnuks kukkumisega. Selle asemel pandi vapper võitleja paberkotti ja viidi õue — Valneri sõnul paistis, et muud häda tal ei olnud ja vabadust läks tuvi tähistama lõunasöögiga linnumajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles