PÄRDI LUGU ⟩ Saue koduaiast leitud hakki vaevas piinav silmahaigus

lemmik.postimees.ee
Copy
Hakile pandi nimeks Pärt
Hakile pandi nimeks Pärt Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

20. jaanuaril sai Eesti Metsloomaühing kirja murelikult naiselt, kes leidis Sauel enda aiast noore haki. Teavitaja oli linnu kasside eest tuppa toonud, talle toitu pakkunud otsustas sulisele tegelasele abi otsida, sest tundus, et lind oli ühest silmast pime. 

«Meie vabatahtlik, Kairi, toimetas haki loomakliinikusse, kus selgus, et linnu paremas silmas on verejooks eeskambrisse,» selgitas ühing sotsiaalmeedias. «Raviks määrati kord päevas valuvaigistit ja 4 korda päevas põletikuvastaseid ja valu vähendavaid silmatilku, mis pidurdavad ka silmapõletiku põhjustavate bakterite kasvu.»

Ravi- ja kosumisperioodiks kolis lind teise vabatahtliku hoole alla ning talle pandi nimeks Pärt.

Kuna Pärdil puudub vigase silma tõttu päris selge arusaam asjade ruumis paiknevuse kohta, eelistab ta suurema osa ajast millestki kinni hoida, et ennast turvalisemalt tunda. Selleks on tal puuris mitu oksa, et tal natukenegi põnevam oleks. Toidukausi asukoha on ta kenasti selgeks saanud ning kuna ta süües täpselt sihtida ei saa, siis on ka anum piisavalt suur, et ta millelegi huupi pihta saab.

Linnu silm on nädalate jooksul jõudsalt paranenud
Linnu silm on nädalate jooksul jõudsalt paranenud Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Esialgu andsid veterinaarid silma paranemiseks 50:50 võimaluse. Kui esialgu oli Pärdi silm kogu aeg kinni paistetanud, siis juba nädala möödudes suutis lind silma avada ning ka paistetus taandus. 

5. veebruaril toimus Pärdi teine visiit arsti juurde, kus selgus, et silm on väga hästi paranenud, paistetus kadunud ja veri silmast peaaegu taandunud. Üsna pea hakkab ta ka selle silmaga nägema. Silmatilkadega ravi jätkub ja uuesti oodatakse Pärti arsti juurde kuu aja pärast. Loodetavasti antakse siis juba vabaduseks roheline tuli!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles