Võrumaal koera alla ajanud autojuht jättis vigastatud looma teepervele

lemmik.postimees.ee
Copy
Kutsikas sai nimeks Lapi
Kutsikas sai nimeks Lapi Foto: Eestima Loomakaitse Liit / Facebook

Sõbrapäeva õhtul sai Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) ootamatu kõne keskkonnainspektsiooni valvenumbrilt 1313. Selgus, et Antsla linna piiril oli koer auto alla jäänud ning vaja oli abilisi, kes ta kliinikusse viiks. 

«Kui küsisime, kas teataja ajas koera ise alla, siis nii see oli olnud,» kirjutas ELL sotsiaalmeedias. «Kahjuks ei pidanud koera allaajaja võimalikuks jääda raskelt vigastatud looma juurde, vaid lohistas ta teeserva ja sõitis minema.»

Koer asus Antsla linna piiril teeservas. Verd oli palju, teel lohistamisjäljed ja hulk katkisi autoosasid. Allaajamisel oli ka pealtnägija, kes nägi tumedat BMWd korraks sündmuskohal peatumas. Koerake lamas liikumatult keras ja kui kohale saabunud ELLi vabatahtlik teda katsuda proovis, siis välgutas loom hambaid.

Lapi kliinikus.
Lapi kliinikus. Foto: Eestima Loomakaitse Liit / Facebook

Kõne päästeametisse tõi appi kohalikud päästjad, kes koera ühisel jõul kohalesõitnud vabatahtliku autosse aitasid. Sealt edasi toimetati koer Tartu Maaülikooli väikeloomakliinikusse, kus veterinaarid tema vastuvõtmiseks juba valmis olid. 

Tegemist on vähem kui pooleaastase isase kutsikaga. Koeral oli kaelas kaelarihm, kuid omaniku infot sellel ei leidunud. Sotsiaalmeedia abil jõuti siiski koera taga otsinud perenaiseni, kes juhtunust kuuldes kutsa ELLile loovutada otsustas. 

Röntgeni ning visuaalse ja füüsilise läbivaatuse abil tuvastati koeral vaagnaluu murd. Ühel tagajalal on katki pöialuu, teisel jalal on vigastused hullemad – käpp raskelt haavatud ning puruks ka kõõlused. Põrutada sai ka kops, suus murdunud kõik esihambad. Lõualuumurdu aga ei tuvastatud ning koer pääses kõva paugu ja põrutusega. 

Koeral on vigastusi üle kogu keha.
Koeral on vigastusi üle kogu keha. Foto: Eestima Loomakaitse Liit / Facebook

Kliiniku arstide sõnul oli kutsikas auto alt läbi käinud, sest vigastused on nii peaosas kui ka tagakehal. Prognoosida, kuidas koerake paraneb, on hetkel keeruline. Kuna tegemist on alles kutsikaga, jääb üle vaid loota, et vigastused paranevad ära ilma püsivat kahju jätmata. Ees on mitmeid päevi kliinikus, palju haavade puhastamist, palju valu ja hirmu inimese ees, kuid lootus terveks saada ja pikk ilus elu elada on väga suur.

Kutsika raviarved jäävad hetkel ELL-i kanda ja need tulevad väga kopsakad. Kui tunned, et sul on võimalus olla osa ühe noorukese koeralapse ellujäämise loost, saad tema ravi toetada pangaülekandega.

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: «Lapi»

Helistada võid ka annetustelefonidele: 

9000 777 (5.-)

9000 888(10.-)

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles