Maailma kuulsaim jõehobu tähistas kolmandat sünnipäeva eriti uhkelt

lemmik.postimees.ee
Copy
Jõehobu Fiona sünnipäeva puhul kaunistatud aedikus suplemas
Jõehobu Fiona sünnipäeva puhul kaunistatud aedikus suplemas Foto: John Minchillo/AP/Scanpix

Jõehobu Fiona on Cincinnati loomaaia vaieldamatu täht. Temast on kirjutatud lasteraamat ning ta on internetis korduvalt viraalseks läinud. Hiljuti tähistas loomaaed Fiona kolmandat sünnipäeva.  

Fiona sündis 2017. aasta jaanuaris ning tema saabumine oli Cincinnati loomaaiale paras üllatus — jõehobuema Bibi oleks last kandma pidanud veel kuus nädalat. Fiona oli 75 aasta jooksul esimene Cincinnatis ilmavalgust näinud jõehobu ning teadaolevalt ka esimene loomaaias elav jõehobu maailmas, kes sündis ennetähtaegselt. 

Et talitajatel ennetähtaegsete jõehobudega kogemust polnud, kutsuti appi spetsialistid Cincinnati lastehaiglast. Fionat toideti emapiima ja spetsiaalse piimaasendaja seguga ning tema kasvamisele elasid kaasa loomasõbrad üle kogu maailma.

Tänaseks on Fiona terve ja tugev jõehobuplika, kelle kolmanda sünnipäeva puhul loomaaed terve päeva kestnud peo korraldas. Hommikut alustas Fiona mullivanniga ning muidugi ei puudunud sünnipäevalt ka suur puuviljatort. Kantrilaulja Aaron Watson lindistas Fionale aga sünnipäevalaulu, mille loomaaed oma Facebooki-lehele postitas. 

Fiona sünnipäeva puhul ärgitas loomaaed jõehobusõpru ostma kohaliku kunstniku Loren Longi loodud Fiona-särke, mille kogu müügitulu läheb Austraalia tulekahjudes kannatada saanud eluslooduse toetamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles