Kristiine keskuse ees avati heategevuslik rotiskulptuur

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Marek Metslaid

Hiina kalendriaasta vahetumise tähistamiseks avati Kristiine keskuse ees tuletantsu saatel uhke metallroti jääskulptuur, mille abil kogutakse raha Tallinna Loomaaiale.

«Kuna loomaaia loomadel on piiratud võimalused iseendale tegevuse otsimiseks, on meie ülesanne neile erinevaid tegevusi mõelda ja vahendeid hankida, et tagada neile võimalus liigiomaselt käituda. Keskkonna rikastamine on väga oluline tehistingimustes elavate loomade heaolu parandamiseks,» ütles Tallinna Loomaaia liigikaitse spetsialist Kristel Nemvalts. 

Ligi 2,5-tonnise jääst väljalõigatud skulptuuri autor ja teostaja on skulptor Tiiu Kirsipuu, kelle sõnul on roti püstiselt kujutamine loomale väga omane: «Skulptuurile lõikasin välja ka roti uhke saba, mille panin üle tagumiste jalgade vooklema. Loodetavasti tekitab skulptuur keskuse külastajate seas veidi elevust ja aitab loomaaia näriliste toetamisele kaasa.» 

Jagades Kristiine keskuse Facebooki lehel pilti rotiskulptuurist, võib igaüks head teha: eesmärgiks on kokku saada 1125 jagamist ning sama suure summaga toetab Kristiine kaubanduskeskus ka Tallinna Loomaaeda.

Skulptuuri avamisüritusel võtsid sõna Kristiine linnaosavanem Jaanus Riibe, Kristiine keskuse turundus- ning kommunikatsioonijuht Helina Leif ning närilistest rääkis Tallinna Loomaaia loodushariduse spetsialist Darja Zubareva. Esinesid tuletantsijad tantsutrupist Flaamos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles