Tegevus, mis hoiab su kassi tervist ja teeb ta rõõmsaks

Copy
Foto: Shutterstock

Kassiga mängimine võib tunduda endale toredam kui kassile, kuid tegelikult on sellel meelelahutusel mitu olulist kasutegurit.

Öeldakse, et mäng on lapse töö. Sama kehtib ka loomade puhul. Mäng ühendab endas palju kasutegureid, mis aitavad hoida looma teravat mõistust, head tervist ja aitavad neil välja elada loodusest kaasaantud instinkte.

Kaslased on loomu poolest jahtijad. Looduses jahivad nad väikesi närilisi ja linde ning see instinkt pole ka toakasside puhul kuhugi kadunud. Just selle alateadliku jahiloomuse ajendil armastavad kassid kõikvõimalikke jahtimismänge. Pole juhus, et peamised kasside mänguasjad on seotud millegi jahtimise, tagaajamise või püüdmisega. See on kasside jaoks üks viisidest, kuidas enda loomulikku instinkti järgida tubases keskkonnas.

Nagu koeradki, vajavad kassid ajutööd. Nad vajavad olukordi, mida lahendada, milleks oma looduse poolt antud tunge ja mõtlemisvõimet kasutada. Erinevad mängud panevad kassi olukordadesse, kus ta peab kalkuleerima enda reaktsioonivõimet või oskama end edukalt viimase hetkeni saagi eest varjata. Kui loom ei saa end vaimselt väsitada, hakkab ta otsima ise võimalust seda teha. Looma enda valitud viisid ei pruugi aga sobida omanikule, sest sageli väljendub see erinevate sulitempude tegemises, kappide otsas ronimises või millegi hävitamises. Seega, mida rohkem saab kass end väsitada omanikuga mängides, seda rahulikum on ta väljaspool mänguaega.

Lisaks vaimsele väsitamisele vajavad loomad ka füüsilist väsitamist. Looduse poolt on antud loomadele jaks läbida pikki vahemaid, roomata, ronida, jahtida, kaevata. Kodustes tingimustes pole paljud neist võimalikud ning see annab kohe tunda ka looma käitumises ja tervislikus seisundis. Seda eriti juhul, kui looma söögi kogust täpselt ei jälgita. Füüsiline aktiivsus on oluline juba seetõttu, et loom ei muutuks ülekaaluliseks ning tema lihased ja liigesed saaksid piisavalt tööd. Parim viis kassi füüsilise aktiivsuse eest hoolitsemisel ongi erinevad jooksu- ja jahtimismängud.

Kassidele on loodud just neil põhjustel väga erisuguseid mänguasju, mis aitavad neil kõiki neid eesmärke saavutada. PetCity loomapoodidest leiad suure valiku kasside mänguasju, mille seast just enda lemmikule sobiv valida.

Copy
Tagasi üles