Fotod: õnnetult ema kaotanud Põlvamaa siilipesakond saab elada tänu heade abistajate tööle

lemmik.postimees.ee
Copy
Siilide ema hukkus tõenäoliselt kombaini all
Siilide ema hukkus tõenäoliselt kombaini all Foto: Eesti metsloomaühing

Eesti Metsloomaühingu hoiukodus on elamas üks õnnetu algusega, ent nüüdseks õnnelik okkaline pere. Siilipere leidja Sirli jagab lugu, kuidas ta siilipojad oma Põlvamaa maakodust leidis.

Siilipesa leiti juuli alguses ehitusjääke koristades lauahunnikust, pesas oli siiliema koos poegadega. Sirli pere oli rõõmus, et neil lõpuks oma siilid on — pesa kaeti uuesti laudadega, et vihm peale ei sajaks ja lastel keelas Sirli siile segada.  

Üks siilipoegadest oli enne päästjate sekkumist hukkunud
Üks siilipoegadest oli enne päästjate sekkumist hukkunud Foto: Eesti metsloomaühing

Läks mööda umbes viis päeva ning Sirli lapsed avastasid lauahunniku eest surnud siili. Peagi leiti üks siil ka naabri põllult. Õigemini oli alles vaid räbaldunud okkakasukas, sest varesed olid oma töö teinud. Sirli süda aimas halba ning pesa piiluma minnes avastas ta, et ema enam ei olnud ning pojad olid üksinda. Koheselt oli selge, et põllul hukkunud siil oligi pesakonna ema. 

Öö möödus muretsedes ja järgmist päeva alustas Sirli Eesti Metsloomaühingule helistamisega. Kõnele vastanud vabatahtlik soovitas kiiresti pesa lahti võtta ja uurida poegade olukorda. Pesast leiti neli kinniste silmadega ja väga külma, abitut siilipõnni, kes sõna otses mõttes nutsid. Niikaua, kui ühing organiseeris transporti, soojendas Sirli perega siilikesi ning paari tunni pärast anti okaskerad Metsloomaühingule üle.

Siilid hoiukodus
Siilid hoiukodus Foto: Eesti metsloomaühing

Vabatahtlik Airiin viis siilipojad Elva hoiukodusse, kus läks mõni päev aega, enne kui siilide silmad lahti läksid. Siis hakkasid nad õppima ise söömist ning maailma avastama. Varsti kolisid nad õueaedikusse, kus oli rohkem ruumi liikumiseks. Sügiseseks vabastamise ajaks ei olnud nad veel vajalikku kaalu saavutanud, seega jäid nad hoiukodusse edasi. Kuid kevadel lähevad nad tagasi oma päriskoju – Sirli pere juurde.

Kui ka sinul on soov anda oma panus oravate või ka teiste loomade raviks ning kasvamiseks, siis:

Helista annetustelefonidele

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING

Swedbank EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles