Ehmunud koer ründas Viru hotelli juures toidukullerit (8)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koera ehmatas ootamatult selja tagant ilmunud toidukuller
Koera ehmatas ootamatult selja tagant ilmunud toidukuller Foto: Mupo

Esimesel jaanuaril toimus Viru hotelli juures intsident, kus toidukuller sai pureda koeralt. Omapäraseks teeb juhtumi asjaolu, et nii koera omanik kui ka kannatanu olid välismaalased.

Esimese jaanuari hilisõhtul sõitis tellimust kohale toimetav kuller Viru hotelli kõrval kõnniteel, kus jalutas mees koeraga. Kuna jalgrattur lähenes jalutajatele selja tagant ning tema ilmumine oli ootamatu, siis lõi ehmunud koer enese ja peremehe kaitseks ratturile hambad säärde. Õnneks oli tegemist väiksemat sorti koeraga ning vigastus ei olnud tõsine.

Kohale kutsutud mupo patrull kuulas ära mõlema poole selgitused ja veendus, et kulleril oli olemas nii töö- kui ka elamisluba, kuid kohalikke seadusi mitte tundnuna oli ta eksinud liiklusseaduse vastu. Nimelt sätestab seadus, et jalgratturil on keelatud sõita kõnniteel, välja arvatud alla 13-aastane jalgratturil koos kuni kahe saatjaga ning väikelast rattatoolis sõidutaval jalgratturil või ka juhul, kui jalgratturil on sõiduteel sõitmine tee seisukorra tõttu oluliselt raskendatud.

Viisakas koeraomanik kompenseeris kullerile arstiabikulud.
Viisakas koeraomanik kompenseeris kullerile arstiabikulud. Foto: Mupo

Kuna kuller soovis, et tema haav üle vaadataks, kutsuti kohale kiirabi, kes puhastas haava ja soovitas vajaduse korral pöörduda EMO-sse, mida mees ka järgmisel päeval tegi. Osapooled vahetasid kontakte ja viisakas koeraomanik kompenseeris kullerile arstiabikulud – kokku 115 eurot.

Seekord oli tegemist rahumeelselt lahenenud juhtumiga, kuid mupole teeb muret asjaolu, et viimasel ajal on koerarünnete arv oluliselt suurenenud – ainuüksi selle aasta esimese kahe nädalaga on registreeritud 5 koerarünnet, detsembris oli ründeid neli. Septembris-oktoobris aga kümmekond.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles