Jõehobu käis perekonna basseinis sulistamas ja jättis maha vastiku kingituse

lemmik.postimees.ee
Copy
Jõehobu Reedide basseinis.
Jõehobu Reedide basseinis. Foto: Brent Reed/ Letaka Safari/SIPA/Brent Reed/ Letaka Safari/SIPA/Scanpix

Botswanas elava Brent Reedi koduhoovis asuvasse basseini seadis end pea ööpäevaks sisse jõehobu, kellele veesilm vägagi meeldivat paistis. Rõõm metsiku külalise üle asendus aga ebameeldivustundega, sest loom kasutas basseini ka tualetina. 

Safarituure korraldavat firmat juhtiv Reed sõnas, et jõehobu ronis basseini ööpimeduses ning kui teda hommikul märgati, ei paistnud inimeste lähedus tema jaoks segavaks asjaoluks olevat. «See oli suur isane, hinnanguliselt kolmetonnine,» kommenteeris Reed. «Kuna ilm on olnud põuane ja Thamalakane jõgi on kuivanud, oli meie bassein piirkonna kõige ligitõmbavamaks kohaks.»

Reed lisas, et loomulikult olid kõik kohalolnud ettevaatlikud, sest jõehobude agressiivsust alahinnata ei tasu. Kui basseinis vedeleja oleks end nurka surutuna tundnud, oleks ta rünnanud. 

Jõehobu jättis maha ebameeldiva kingituse.
Jõehobu jättis maha ebameeldiva kingituse. Foto: Brent Reed/ Letaka Safari/SIPA/Brent Reed/ Letaka Safari/SIPA/Scanpix

Kuigi metsiku külalise võõrustamine oli eriti nooremate pereliikmete jaoks vahva, tuli tema visiidi tagajärgede likvideerimisega vaeva näha. Nimelt oli jõehobu basseini ka tualetina kasutanud ning temast jäi selle põhja maha pea sada kilo väljaheiteid, mille koristamisele hea hulk aega kulus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles