Rakvere mees tõi jäisest tiigiveest välja väikese koera

lemmik.postimees.ee
Copy
Jack oli päästmise üle tänulik
Jack oli päästmise üle tänulik Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Kisa ja hõiked rikkusid muidu vaikset ja rahulikku Rakvere tänavat, kui inimesed nägid vanadekodu tiigis tillukest koera sumpamas. 

Kohalik elanik Janek Eerits oli kodus, kui tema uksele koputas lapsevankriga jalutanud ema, kes vees ulpivale koerale abi otsis. Janek ei pidanud paljuks külma vette minna ja väike koer välja tuua — kiire abi oli hädavajalik, sest pikalt poleks kutsu vastu pidanud. Mees viis koera koju, kuivatas ära ja soojendas üles. Koer oli rahulik, tänulik ja väga tubli. 

Jacki päästis tiigist heasüdamlik kohalik.
Jacki päästis tiigist heasüdamlik kohalik. Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Loomapäästegrupi Lääne-Virumaa päästjate juht Erko Elmik asus asja uurima ning selgus, et Jacki-nimelise koera omanik oli Kundas elav Ülle. «Naine tahtnud koera varjupaika anda. Ei võetud. Seejärel soovinud ta Jacki magama panna, sest viimane olevat kuri. Loomaarstid keeldusid tervet noort looma hukkamast,» kirjeldas Loomapäästegrupi juhatuse liige Heiki Valner ja lisas, et kuna küsimusi on praegu palju, jääb Ülle täisnimi esialgu saladuseks. 

Väidetavalt olevat Ülle kaheaastase koera lõpuks Rakverre sugulaste juurde viinud ning sellega jäljerada lõpeb. Kuidas vett pelgav koerake tiiki sattus või kes ta sinna viis, ei ole veel teada. Perenaine koera tagasi ei taha ning praegu kosub Jack Loomapäästegrupi hoole all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles