Vanglasse sisse murdnud kass vajas sealt vabanemiseks päästjate abi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kass nimega Padfoot murdis Inglismaal vanglasse sisse.
Kass nimega Padfoot murdis Inglismaal vanglasse sisse. Foto: SWNS/ScanPix

Inglismaal šokeeris üks kass jõulude ajal vanglas kinnipeetavaid, kui ronis üle žilett-terava traataia ja jäi lõpuks kõrge tara külge kinni. 

Inglismaa põhjaosas Cumbria maakonnas asuvasse Haveriggi vanglasse sisse murdnud Padfooti-nimelisele kassile kutsuti appi päästjad, sest loom jäi 7-meetrise tara külge kinni ega saanud sealt enam ise alla, vahendas Independent.

Padfooti päästnud RSPCA töötajad viisid kergeid vigastusi saanud kassi loomaarsti juurde.

«Mul pole aimugi, kuidas kassil õnnestus vanglas nii kaugele jõuda ja nii kõrgele mööda tara ronida,» kommenteeris RSPCA inspektor Martyn Fletcher juhtunut. 

Fletcheri sõnul oleks kass päästmise käigus kolm korda peaaegu alla kukkunud, kuid päästjatel õnnestus rabelevast loomast kinni haarata.

«Vaene kass oli väga hirmul ja ei tahtnud, et teda aidataks. Tema päästmiseks kulus palju kannatlikkust, hulga abikäsi, mõned redelid ning päästepostid,» lisas Fletcher.

Kass nimega Padfoot murdias Inglismaal vanglasse sisse.
Kass nimega Padfoot murdias Inglismaal vanglasse sisse. Foto: SWNS/ScanPix

Kuna juhtum leidis aset vaid päev enne jõule otsustas Fletcher kassi endaga koju kaasa viia, et loom ei peaks pühade ajal varjupaigas olema. 

«Ta on nii armas kass, ma ei tahtnud teda jõuludeks ja aastavahetuseks üksi jätta, nii et viisin ta endaga koju,» lausus Fletcher.

Õnneks võtsid kassi omanikud, kes kuulsid juhtunust oma naabritelt, Fletcheriga ühendust juba järgmisel päeval.

«Ta oli kadunud umbes neli või viis päeva, kuid ta on seda varem ka teinud,» ütles Padfooti omanik Angela Driver Swales.

Naise sõnul on kass alati tagasi tulnud seega ei osanud pere algselt midagi kahtlustada. Kuid kuuldes naabritelt ühe kassi imelisest pääsemisest arvas pere, et see võib olla Padfoot.

«Ta on nüüd natuke kuulsaks saanud ja tema kohta tehakse erinevaid vanglanalju,» lisas Swales.

Perenaine lubas, et kiibistab lähiajal Padfooti juhuks, kui kass otsustab uuesti kolama minna ja pahandustesse sattuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles