Šokeerivad fotod: julm aretaja lasi kolmel hurdal surnuks nälgida

lemmik.postimees.ee
Copy
Kõik kaheksa eramajast leitud koera olid alakaalus.
Kõik kaheksa eramajast leitud koera olid alakaalus. Foto: RSPCA /SWNS.COM/RSPCA /SWNS.COM/Scanpix

Inglismaal Swindonis võeti vahi alla mees, kes oma haige ema majas hurtasid pidas, kuid nende eest ei hoolitsenud. Koertest oli järel vaid luu ja nahk ning kolm looma oli surnud.

Kui politseinikud ja loomakaitseorganisatsiooni RSPCA esindaja 40-aastase Clive Elliotti emale kuuluvasse majja sisenesid, ootas neid ees jõhker vaatepilt: üks surnud koer oli pandud külmikusse, kaks elutut keha lebas põrandal ning erinevatest tubadest leiti veel viis nälginud ja haiget koera. Ülekuulamisel tunnistas Elliott, et oli koerad tõepoolest unarusse jätnud ja polnud neid neli päeva vaatamas käinud.

Koertest oli järel vaid luu ja nahk.
Koertest oli järel vaid luu ja nahk. Foto: RSPCA /SWNS.COM/RSPCA /SWNS.COM/Scanpix

Ellu jäänud koerad läbi vaadanud loomaarsti sõnul oli neid nädalaid või lausa kuid väärkoheldud. Elliott oli hurtade aretaja ja treenijana registreeritud ning hoidis koeri oma dementse ema majas, käies neid mõnikord toitmas. Läbivaatusel ei leitud hoonest aga ühtegi kotti koeratoitu.

RSPCA esindaja Matthew Knighti sõnul leiti ühe koera suust haavand ning Elliott oli selle olemasolust teadlik. Koera veterinaarid päästa ei suutnud ja ta suri nädal pärast päästmist. Kõikide surnud koerte lahkamistulemused näitasid, et nende väärkohtlemine oli tõepoolest olnud pikaaegne. 

Kaheksast koerast kolm oli surnud, ülejäänud šokeerivalt halvas seisus.
Kaheksast koerast kolm oli surnud, ülejäänud šokeerivalt halvas seisus. Foto: RSPCA /SWNS.COM/RSPCA /SWNS.COM / Scanpix

Elliotti sõnul ei suutnud ta pärast elukaaslasest lahkuminekut koerte eet hoolitseda. Mees otsis lohutust alkoholist ja narkootikumidest ning väitis, et uhkus ei lubanud tal abi otsida. Ta lisas ka, et ema oleks võinud koeri toita, kuid ta ei suutnud koeratoitu muretseda. Ka haiget ema Elliott ei abistanud.

Elliott mõisteti süüdi loomade julmas väärkohtlemises. Loomapidamisõigus võidakse talt ära võtta ning oma tegude eest veedab ta trellide taga maksimaalselt pool aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles