Rajakaamera klõps: opossum ulatas hädas hirvele abikäe

lemmik.postimees.ee
Copy
Opossum korjas hirve näolt puuke
Opossum korjas hirve näolt puuke Foto: Vermont Wildlife Coalition / Facebook

Opossumitel pole just kõige parem maine ning paljude ameeriklaste jaoks on tegu eemaletõukavate kahjuritega. Küll aga ei tea nii mõnigi inimene, et need kukkurlased on suurepärased puugihävitajad ja kui vaja, aitavad teisigi loomi.

Vastumeelsus opossumite suhtes tuleneb asjaolust, et neil on kombeks tuhnida prügikastides ning külmadel aegadel inimeste elamistesse tungida. Samas on opossumite olemasolu inimeste jaoks tähtis — tänu neile on puukborrelioosi ja teiste puukide poolt levitatavate haiguste esinemissagedus inimeste ja loomade hulgas oluliselt väiksem. 

Puugid on opossumite meelistoit ning üks opossum suudab aastas hävitada suurel hulgal puuke. Paistab ka, et nad ei pea paljuks vereimejaid ka teistelt loomadelt korjata. Seda tõestab Vermonti osariiki üles seatud rajakaamera poolt tehtud klõps, millelt on näha, kuidas opossum hirve pea pealt puuke otsib. Fotot jaganud ühing Vermont Wildlife Coalition täpsustas, et 2-3 kuuga võib opossum nahka panna kuni 5000 puuki ning oma madala kehatemperatuuri tõttu ei kanna nad marutõbe, mis teeb neist borrelioosi ohjamisel kasulikud abilised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles