Fotod: muusik NOËP võttis kanda uue ja tänuväärse ameti

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Muusik NOËP ehk Andres Kõpper
Muusik NOËP ehk Andres Kõpper Foto: Raul Mee

Eile teatati Eesti Metsloomaühingule vigastatud siilist. Okaskerale tõttas appi viis ühingu vabatahtlikku, kelle seas ka värske liige, muusik Andres Kõpper ehk NOËP.

«Eile hommikul kell 09.46 saime teate abi vajavast siilist Veduri tänaval Tallinnas. Eelmisel õhtul olid lindude söögimaja alt raasukesi sööma läinud siili rünnanud varesed,» kirjeldas Eesti Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses. «Tore vanahärra, kes leidis söögimaja alt verise siili, pani okaskera ööseks siseruumi, pakkus süüa ja vett ning otsis kohe hommikul abi.»

Oli selge, et siil vajab hoiukodu. Siilile järgi läinud Kairi Sinijärv transportis okaskera üldseisundi hindamiseks siilide aitamises juba kogenud Anneli Siniranna kätte. Kahjuks polnud olukord kiita — siilil oli selja peal vana, suur ja tugeva kärnaga kaetud haav, millele varesed olid augu sisse nokkinud. Haavaalune oli aga täis haisvat mäda ning siili parema külje okkad kõvasti üksteise külge kleepunud. 

Siil sai nimeks Berbel
Siil sai nimeks Berbel Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Annelilt tuli kiire otsus siil kliinikusse saata — appi tulid vabatahtlikud Kadi Busch, kes asus organiseerima transporti kliinikusse, ning Merilin Laud kelle ülesandeks jäi siilile arstiaeg broneerida. Veidi enne kella kahte antigi siil üle Metsloomaühinguga äsja liitunud vabatahtlik Andres Kõpperile, kelle jaoks oli siilitüdruku aitamine esimene väljakutse ühingu ridades.

Siil jäi kliinikusse esmaabi saama. Peale tööpäeva võttis Anneli Sinirand siili kliinikust ravijuhiste ja nelja erineva rohuga hoiukoju ravile. Ravi juurde kuulub hoiualuse puhastamine puukidest ja kirpudest, paakunud okaste puhastamine vanast haavaeritisest, haava puhastamisest kaks korda päevas ning muidugi ravimite andmisest. 

Parasiitidega siil ei koonerda.
Parasiitidega siil ei koonerda. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

«Ravi tuleb pikk ja aeganõudev, sest haav on vana ja sügav. Siilitüdruku soov liikuda ja hea isu annavad meile siiski lootust paranemisele. Siilid on väga tublid ja sellel siilitüdrukul vedas hullumoodi,» rõõmustas ühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg, kes ka NOËPi kiitis, sest esimesele väljakutsele reageeris muusik kiiduväärt kiirelt. 

Keskööl sai NOËP veel ühe abipalve, millele samuti kiirelt reageeris. Teha polnud vaja muud, kui siilitüdrukule nimi valida ning selleks sai muusiku soovil Berbel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles