Mis on sinu uusaastalubadus oma lemmikule?

Copy
Foto: Shutterstock

Uue aasta saabudes on kombeks ikka soove soovida ja lubadusi anda. Mis puudutab pere neljajalgseid, siis nemad on kõige tänulikumad sinu aja ja tähelepanu eest. Miks siis mitte võtta ette lubadus minna koeraga viimaks kooli või trenni?

Kutsikaga on jaanuar hea aeg koertekooliga alustamiseks, kuna alustavad uued grupid. PetCity kutsikakool on mõeldud 2,5-4 kuu vanustele koertele ja nende omanikele. Kutsikakoolis õpetatakse nii suhtlemist omaniku ja koera vahel kui elementaarsete käskluste andmist. Oluline on jälgida, et esimeseks koolitunniks oleks koera esmasest vaktsineerimisest möödas vähemalt kaks nädalat. Selle tõestuseks on vajalik tundi kaasa võtta ka vaktsineerimistõend. PetCity kutsikakoolis annavad teadmisi edasi oma ala spetsialistid. End ja oma lemmikut saad kirja panna siin.

Vanema koeraga või lemmikuga, kes juba kooli läbinud, saab ette võtta muid arendavaid ja toredaid tegevusi. Talvel on hea võtta pere neljajalgne kaasa näiteks suusatama või metsajalutuskäigule. Kui aga koer on õues valitsevatele temperatuuridele tundlik, hoia mänguringid väiksemad ning veendu, et tal oleks olemas sobiv külmakaitse riiete või kaitsevahendite näol. Suurte koertega, kel on loodus andnud talveks sobiva aluskarva, saab ette võtta pikemaid matku ja mängukohtinguid teiste koertega.

Lubadusest kasu ka endale

Kvaliteetaeg lemmikuga pole hea vaid neljajalgsele osapoolele, aga ka omanikule. Mõnus jalutuskäik või müramine tõstab tuju nii koeral kui inimesel. Mitmed ettevõtted ja ülikoolid on sel eesmärgil rajanud stressimaandamistoad, kus inimesed saavad mängida koertega või silitada kasse. Lubades rohkem kvaliteetaega oma loomale, annad seda ka endale.

Copy
Tagasi üles