Humoorikad klõpsud: väike ninasarvik ei suutnud mudavanni kutsele vastu panna (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

21. novembril jõudis USA San Diego loomaaed tähtsa verstapostini — ilmavalgust nägi 100. loomaaias sündinud ninasarvik.

Väike lõuna laimokk-ninasarvik sai nimeks Future ehk Tulevik, et sümboliseerida kui tähtis tema sünd ohustatud liigi kaitsmisele on. Homme kuuvanuseks saav ninasarvikuplika veedab suurema osa aja ema seltsis, kuid armastab ka väliaedikus ringi kepsutada. «Future'i lemmikasi on muda,» muljetas talitaja Marco Zeno. «Kui ta mudaloiku märkab, ei jäta ta mingil juhul kasutamata võimalust sinna pikali visata.» 

Lisaks sellele, et Future on 100. San Diegos sündinud ninasarvik, on ta haruldane ka selle poolest, et nägi ilmavalgust tänu kunstlikule viljastamisele. Ninasarvikute kunstliku viljastamise katseid tehakse aga selleks, et päästa väljasuremisest põhja laimokk-ninasarvikud, keda on maailmas alles vaid kaks. 

Future'i emaks on 11-aastane Amani ning 19 päeva vanuselt kaalus väike ninasarvik 88 kilo. Täiskasvanuna võib tema kehakaal olla lausa 20 korda suurem. Liigile omane käitumine tuleb tema jaoks loomulikult — Marco Zeno selgitas, et mudas püherdamine aitab ninasarvikutel oma nahka päikese eest kaitsta ja putukaid peletada. Seega oskab Future juba praegu enda eest hoolt kanda ja teeb seda suurima heameelega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles