Appi, koer on jooksus!

Copy
Foto: Shutterstock

Pühadeajal on koerad eriti ärevil tänu kõrgendatud meeleolule kodus ja ilutulestiku paukudele õues. PetCity annab nõu, kuidas käituda, kui su koer on kadunud või leiad eksleva koera.

Et vältida oma neljajalgse sõbra kadumist, saab ise selle ennetamiseks palju ära teha. Esmalt võiks planeerida pikemad jalutuskäigud valgele ajale, mil nähtavus parem ning mitte jätta hirmul koera ilutulestiku perioodil üksi. Lisaks saab jalutama minnes kasutada põgenemisvastaseid jalutamistarvikuid, näiteks Hurtta trail jalutamistrakse. Spetsiaalsed jalutamistarvikud on varustatud mitmete kinnituskohtadega ja helkuritega. Lisaks saab suure põgenemissooviga koerte puhul kinnitada rihma külge GPS seade. Veendu, et koeral oleks kiip, mis kantud lemmikloomaregistrisse. See võimaldab jooksu pannud koera leidjatel ta koju tagasi toimetada.

Kui koer on jooksus

Kui siiski juhtub, et koer pääseb jooksu, ära liigu kohast, kus koer kaduma läks. Koerad liiguvad enamasti mööda tuldud teed tagasi. Kui siiski pead kadumiskohast lahkuma, jäta sinna mõni enda lõhnaga ese. Tuttav lõhn meelitab koera pikemalt kadumiskohta naastes seal püsima.

Postita võimalikult kiiresti kadumiskuulutus erinevatesse sotsiaalmeedia gruppidesse. Hea, kui saad panna kuulutuse füüsilisel kujul ka lähedalasuvate kogunemiskohtade juurde: poed, bussipeatused ja nii edasi. Küsi möödujatelt, kas nad on koera näinud ning teavita loomade varjupaika kadunud koerast. Nii saavad nad koheselt teada anda, kui koer peaks varjupaika sattuma.  Ära lisa kuulutusele koera nime, kuna nimepidi kutsumine võib loomas segadust tekitada. Hea, kui looma tähelepanu saaks tõmmata vilistamisega.

Kui näed hulkuvat koera

Kui näed üksi jooksvat koera, proovi ettevaatlikult koerale läheneda ning ta kätte saada. Kui koeral on kaelarihm, otsi selle küljest omaniku andmeid. Kui see puudub, toimeta ta lähimasse loomakliinikusse kiibi kontrollimiseks. Lisa leidmiskuulutus sotsiaalmeediasse, ehk otsib omanik juba oma lemmikut. Teavita varjupaika leitud koerast. Kui looma enda juures pole võimalik hoida, vii ta varjupaika. Seal on tal parem kui tänavatel. Juhul, kui koera kätte saada ei õnnestu või julge, postita siiski pilt ja täpne asukoht sotsiaalmeediasse. Kiire reageerimine aitab loomal õnnelikult koju jõuda.

Copy
Tagasi üles