Halva kvaliteediga allapanu võib tekitada terviseprobleeme nii närilisele kui omanikule

Copy
Foto: Shutterstock

Puuriloomadele sobivate elutingimuste pakkumine on oluline nii nende tervise kui heaolu jaoks. Mitmed väikesed närilised armastavad endale pesa ehitada või allapanu alla kaevuda. Seetõttu on oluline jälgida, et puuris olev allapanu on kvaliteetne ega kahjusta nende tervist.

Paljud graanulid, heinad ja saepurud kipuvad tolmama, mis on kahjulik nii väikesele loomale kui inimesele. Pidev tolmu sees elamine võib esile tuua mitmeid hingamisteede haiguseid. Veetes suure osa oma igapäevast allapanu sees, on oluline ka selle koostis. Lemmikule puurivooderdust valides peaks veenduma, et see ei sisalda toksilisi ühendeid. Nendeks võivad olla tööstusjäägid või keemilised lisandid. Mida looduslikum on allapanu, seda rõõmsam ja tervem on ka pere lemmikloom. Millamore allapanu- ja pesamaterjalid on valmistatud puhtast töötlemata puidust ning on tolmuvabad. Tänu sellele ei põhjusta nad tolmust tulenevaid allergiaid ja hingamisteedeprobleeme. Eriti oluline on see tundliku nahaga ja karvututele loomadele.

Puuriloomade põhiline elu toimub puuri piires ning seal peab loom saama aetud ka kõik oma vajadused. Väikeses puuris kõigi ihuhädade ajamine ja teises nurgas söömine tekitab erinevaid hügieeniprobleeme. Seetõttu peaks puuri puhastamine olema sage ja regulaarne. Paraku tuleb ette juhuseid, mil looma järel koristamine võib lükkuda tavapärasest kaugemasse aega või on looma seedimine korrast ära. Kõik see tingib suurema riski parasiitide levikule. Kõrgemate hügieeninõudmistega Millamore allapanu aitab hõlpsamini vedelikel imenduda ning ammoniaaki siduda, mis aitab hoolitseda puuri puhtuse eest.

Mis on Millamore?

Millamore pakub kõrge kvaliteediga allapanu- ja pesamaterjale. Millamore pesamaterjaliks on haavapuu pehmed laastud. Need sobivad ideaalselt pesa ja urgude ehitamiseks ning mängimiseks. Millamore allapanu on jagatud kahte sortimenti: premium, mis sobib enamikele närilistest ja supersoft, mis mõeldud karvututele või tundliku nahaga puurielanikele. Kõik tooted on biolagunevad, valmistatud Eestis ning heakskiidetud veterinaaride ja loomaspetsialistide poolt. Vali oma pisikesele pereliikmele elukeskkond, mis on kvaliteetne, hügieeniline ja looduslik.

Copy
Tagasi üles