Huvitav teada: miks kassid jõuluehteid jahivad?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Miks jõuluehted kassidele niivõrd palju korda lähevad?
Miks jõuluehted kassidele niivõrd palju korda lähevad? Foto: Shutterstock

Paljud kassiomanikud on hädas neljajalgsetega, kelle suurimaks sooviks paistab olevat jõulupuu ehetest tühjaks tegemine. Miks jõuluehted kassidele niivõrd palju korda lähevad?

Jahiinstinkt

Kassid võivad olla kodustatud loomad, ent nende ürgne jahiinstinkt on neis siiani säilinud. See aga tähendab seda, et puu, millel olevad imelikud kujud võivad potentsiaalselt olla saakloomad, on liiga hea, et sellest lihtsalt mööduda. Sellisele käitumisele aitavad kaasa kõiksugu värvilised mänguasjad, millega su kass lustida ja jahioskusi treenida saab. Ta ei lähe kuuse kallale pahameelest, vaid peab seda omamoodi lõbusaks jahiks. 

Soov ronida

Kassidel ei ole mingi vaev kribinal-krabinal puu otsa söösta ja osaliselt teevad nad seda selleks, et end ohutult tunda. Mida kõrgemal nad on, seda väiksem on võimalus, et mõni vaenlane nad kätte saab. Kuuse otsa ronimine annab kassile ka võimaluse ümbrusel silma peal hoida. Kes teab - äkki on kuskil mõni saakloom, mida püüdma asuda. 

Tähelepanuvajadus

Kuuseehete kallale minemise taga võib peituda ka võimalus, et su kass püüab su tähelepanu võita. Pühadeperiood on saginat täis ning kui sa liiga kauaks kinke pakkima või kuuske ehtima jääd, ei ole pahanduste välja mõtlemine kassi jaoks mingi vaev. Kuuseehted on ümber lükkamiseks ja põrandale tõmbamiseks suurepärased asjad. Kui su neljajalgne sõber oma leluga mängib, ei pruugi sa sellest väljagi teha, aga õrnade kuulide kiskumine on garanteeritult tähelepanu tõmbav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles