Koera talvine garderoob vali temperatuuri ja kvaliteedi järgi

Copy
Foto: PetCity

Erinevaid koertele mõeldud riideid on nõnda palju, et silme eest võtab kirjuks. Millistele koertele üldse on talvel riideid vaja ning milliseid valida?

Talve ootuses otsime välja talveriided, kuid koerale? Mida väiksem on koera rasvaprotsent, seda külmakartlikum ta on. Väikest kasvu koera keha kuumeneb ja jahtub kiiremini, mistõttu vajavad nad sooja hoidmiseks talvel lisakaitset. Seega võib olla väikesekasvuline vene kääbuskoer külmakartlikum kui kõrgekasvuline inglise hurt, olgugi, et mõlemal on väga õhuke karvastik.

On palju tõuge, kel külmaga üldse muret pole. Pigem on tõuge, kes naudivad lõpuks taanduvat kuumust. Põhjamaise topeltkarvaga karja- ja valvekoerad ning spitsid taluvad jahedamat kliimat paremini, kuid võivad vajada kaitset hoopis kuumal suvepäeval.

Millist riietust valida?

Koera riietus peab olema eeskätt mugav ja kehatüübile sobiv. Pika kehaga tõugudele, näiteks taksile või bassetile, ei sobi kombinesoonid. Samuti võib keeruline olla sügava rinnakorviga tõu riietamine. Õnneks on tänapäeval palju firmasid, kes testivad oma tooteid enne lansseerimist pikalt eri tõugudel ja kehatüüpidel. Nii leiab iga koeraomanik oma lemmikule sobiva ja mugava jope.

Kuni -10 külmakraadi

Äsja saabunud talveilm rõõmustab suuremaid ja heidutab pisemaid koeri. Linnas elavad koerad peaksid kindlasti saama ka käpapatjadele kihi käpavaha, kuna linnades kasutatav sool vigastab lemmiku käpapadjandeid. Kombineeri Rukka Wooly kampsun sama sarja vihmajaki või kombinesooniga, et tekitada kihiline efekt. Rukka Wooly kampsun on mõnusalt soe ning ajatu disainiga, sobides soojemate temperatuuride puhul ka eraldi kasutamiseks. Ühttlasi on Lemmikute Jõulud kampaania raames Rukka Wooly kampsun saadaval soodushinnaga.

Kuni -20 külmakraadi

Aluskarvaga põhjamaised koerad rõõmustavad, sest lõpuks ometi pole neil enam palav! Lühikese karvkattega koera jalutustiirud peaks aga muutuma lühemaks ning aktiivsemaks. Kindlasti tasub riietada lühikarvaline koer talveriietesse, sest külmakahjustused on kiired tulema. Eriti tundlikud on külmakraadidele kõrvaotsad, saba ja käpad. Eelista taas kihilist riietust ning ära unusta koera jalanõusid. Hurtta Expedition talveparkad hoiavad lemmiku mõnusalt soojas ning neid leidub nii suurtele kui väikestele tõugudele. Lisaks on Hurtta parkad varustatud helkuritega. Jope pealiskiht on valmistatud väga vastupidavast, vee- tuulekindlast materjalist, pakkudes kaitset iga ilmaga.

Rohkem kui -20 külmakraadi

Enamus lühikarvalisi eelistaksid üldse mitte nina õue pista. Ütlus “pole halba ilma, on vaid halb riietus” kehtib ka koerte puhul, sest paraku ei saa õueskäimist täielikult vältida ka krõbeda külma korral. Lühikarvaliste õueskäigud hoia mängulised ja tempokad, tiirud ajaliselt lühemad. Otsi koerale välja soojad joped, aluskombed ning papud.

Talve saabudes tasub jälgida jalutuskäikudel oma koera käitumist. Kui koer hakkab värisema või hoidma oma käppasid üleval, on tema riietus liiga õhuke. Küsi vajadusel abi Petcity loomapoodide klienditeenindajatelt, et nad leiaksid just sinu lemmikule sobiva külmakaitse.

Copy
Tagasi üles