Tallinna koolilapsed päästsid surmast siidisaba

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Siidisaba. Foto on illustratiivne.
Siidisaba. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeva pärastlõunal märkasid Tallinnas Mustamäel koolist tulnud seitse põnni hädas lindu. Täiskasvanud läksid sulelisest välja tegemata mööda, kuid laste tegutsemine aitas päästa linnukese elu. 

Lapsed võtsid siidisaba ettevaatlikult kaasa ja tõttasid hädalisega Vilde loomakliinikusse. «Tegelikult nad päästsid selle linnu elunatukese, sest ükskõik mis põhjusel maasolev suleline saab pahatihti otsa,» nentis MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner.  «Põhjuseid võib olla palju — alajahtumine, hulkuv kass-koer, inimene astub laiaks.»

Siidisaba kliinikus
Siidisaba kliinikus Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Valneri hinnangul lendas siidisaba ilmselt vastu aknaklaasi ja kukkus oimetuna maha, kust lapsed ta leidsid. «Tegelikult me neid väga aidata ei saa ega oska, sest kuidas sa ikka tillukesi kaelalülisid remondid või ajuoperatsiooni teed? Seega peavad nad ise hakkama saama ja pooltel juhtudel saavad ka. Loodus on vägev,» kiitis loomakaitsja suleliste vastupidavust. 

Ka see siidisaba toibus ja Valner vabastas ta sealsamas kliiniku ees. Mõne hetke veetis kaunis lind autokatusel jõudu kogudes ning tegi siis minekut. Jääb üle vaid loota, et ükski aken tema teele ette ei satu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles