Fotod: Jõgevamaal jäi mäger vanasse kaevu lõksu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Tühi kõht ajab paljud metsloomad inimasustuste ligidusse luusima, see pole enam midagi erakordselt. Sügis on eriti intensiivne toiduotsingute periood, sest talveks on vaja piisavalt rasva kätte saada, et külm aeg üle elada.

Tänase loo mägrast peategelane leidis end ühe Jõgevamaa talukoha kaevu põhjast ja tema leidis omakorda kohalik elanik Liis Sakrits, kes teatas hädalisest Eesti Metsloomaühingule, sest omapäi loom välja saanud ei oleks. 

Hädas ja paanikas metsloom võib käituda ettearvamatult ja sestap pöördusid ühingu vabatahtlikud abipalvega omakorda Palamuse Päästekomando poole. Polnud teada, milline oli mägra tervislik olukord ning seetõttu oli ühing valmis looma pärast päästmist oma hoole alla võtma.  

Päästekomando vahvad mehed õngitsesid hädalise kaevust kahvaga välja ja kõigi asjaosaliste rõõmuks oli loom täiesti terve ning aktiivne. Vabadusse pääsedes putkas mäger välgukiirusel metsa — põgenemiskihk oli nii suur, et aega ei jätkunud isegi päästjate tänamiseks.

Metsloomaühing aga palub kõigil oma koduümbrus kriitilise pilguga üle vaadata. Avatud kaevud on ohtlikud ja seda mitte ainult loomadele, vaid ka inimestele. Mägra lõksu püüdnud kaev kunsttükke aga korrata ei saa, sest tänaseks on see korralikult suletud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles