Rajakaamera video: Tallinna loomaaeda omatahtsi kolinud mäkradel käib külas teisigi metsloomi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Mägrad uru juures toimetamas
Mägrad uru juures toimetamas Foto: Kuvatõmmis videost

Märtsis jäi Tallinna loomaaia talitajatele vahele mäger, kes oli lumisele teele jäljerea jätnud. Tundub, et loomaaed kõlbab elupaigaks hästi, sest mäger toimetab seal jätkuvalt. 

Mägrapere toimetuste jälgimiseks seati üles rajakaamera, mille eest on läbi käinud teisigi loomi.  Suvised rajakaamera salvestised näitasid, et mägrapaaril olid sündinud ka pojad, kas kaks või kolm. 

«Umbes 80 ha suurusele loomaaia territooriumile on aja jooksul vabana ja omatahtsi elama asunud teisigi elukaid ning mõistagi on neid, kes siin vabana alati olnud – põlisasukad,» kirjutab Tiit Hunt RMK Loodusblogis.

Hunt lisas, et tõeliseks Tallinna «vallutajaks» on saanud halljänes, kes elab peale Haabersti linnaosas paikneva loomaaia veel paljudes linna piirkondades, näiteks Kristiine ja Mustamäe linnaosas ning isegi päris kesklinnas, Linnahalli ümbruses.

«Loomaliikidel, kellel läheb hästi oma loomulikes elupaikades, leiavad üha sagedamini elamiseks sobiva koha ka linnas,» nentis Hunt. «Mägral ja halljänesel ongi praegu head ajad ning muidugi ka metskitsel, viimaseid on siginenud loomaaia maadele ligikaudu kümmekond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles