Esmakordne ettevõtmine: raskelt vigastatud tiiger saab omale käpaproteesi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Tiiger. Foto on illustratiivne.
Tiiger. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

2012. aastal päästeti Indias surmast tiiger, kes oli esikäppa pidi jäänud salaküti lõksu. Looma abistamiseks tuli jäse eemaldada, kuid nüüd ootab teda ees prosteetilise käpa paigaldus.

Sahebrao nimeks saanud umbes kaheksa-aastane tiiger läbis oktoobri alguses operatsiooni, millega tema käpp proteesiks ette valmistati. Päästmisjärgsed aastad on ta veetnud Gorewada loomade rehabilitatsioonikeskuses. Esialgu loodeti tiigri käpp alles jätta, kuid tekkinud gangreeni tõttu tuli see amputeerida. 

Viimased seitse aastat on Sahebrao kõndinud longates ning amputeeritud jalg valmistas talle üha rohem valu. Et tiigrit aidata, pandi kokku rahvusvaheline spetsialistide meeskond, kelle ülesanne oli esmane operatsioon läbi viia ja protees luua.

Ekspertgrupi juhi, ortopeedilise kirurgi Sushrut Babhulkari sõnul on Sahebrao operatsioonist kenasti taastunud ning käpp talle enam haiget ei tee. Nüüd tuleb tiigril veel vaid oodata, kuni protees valmib ning see võimaldab tal kõigi eelduste kohaselt taas normaalselt kõndida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles