Südantsoojendav video: luu murdnud ja orvuks jäänud koaalapoeg sai tillukese lahase

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koaalapoeg kosub spetsialistide hoole all.
Koaalapoeg kosub spetsialistide hoole all. Foto: Kuvatõmmis videost / Zoos Victoria

Austraalias tegutsev Werribee loomaaed sai oma hoole alla koaalapoja, kes koos emaga puu otsast alla kukkus. Emakoaalat päästa ei õnnestunud ning tema võsuke sai tugevalt vigastada.

Viiekuune koaala kaalus kukkumise hetkel vaid 500 grammi, kuid ema kukrus peitumine päästis ta surmast. Koaalaema veterinaaridel päästa ei õnnestunud — tema vigastused olid niivõrd rasked, et edasiste piinade vältimiseks otsustati ta eutaneerida. 

Vaatamata asjaolule, et väikese koaala väljavaated samuti ellu jääda olid madalad, otsustati talle siiski võimalus anda. «Looduses nii väikesed koaalad omapäi hakkama ei saa, kuid me ei saanud alla anda,» selgitas Werribee loomaaia veterinaar Jess Rice. «Me tuvastasime koaalal käpaluu murru ning nüüd peab ta mõnda aega lahases olema.»

Tänaseks on väike koaala ööpäevaringse hoolitsuse ja spetsiaalse piimasegu abil kosunud ning tema elu enam ohus ei ole. Hiljuti koliti ta kliinikust ümber metsloomade päästekeskusesse, kuhu ta jääb seniks, kuni on valmis looduses omapäi hakkama saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles