Fotod: USAs kuulutati taas välja kõige paksem karu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Holly-nimelisest karust sai 2019. aasta tšempion.
Holly-nimelisest karust sai 2019. aasta tšempion. Foto: / NPS Photo/Cover Images / Scanpix

Alaskal asuvas Katmai rahvuspargis toimub igal aastal võistlus, mille tšempioniks saab karu, kes on suve jooksul läbi teinud kõige dramaatilisema muutuse. Võistlejate poolt hääletavad karufännid üle kogu maailma.

Viiendat korda toimuval hääletusel valiti aasta parimaks kaalukasvatajaks emakaru nimega Holly. Karuott oli lõhekugistamisele niivõrd pühendunud, et pargivahtidel oli raske leida hetke, mil ta vees ei sumanud. «Holly mängis kuu aega allveelaeva ja tuli jõest välja ainult selleks, et endale mõnus magamisauk kaevata,» seisis rahvuspargi veebilehel avaldatud pressiteates.

Holly võidule aitas kahtlemata kaasa asjaolu, et sel aastal ei pidanud ta tegelema järglaste toitmise ja kasvatamisega ning sai kõik püütud kalad ise nahka pista. Võistluse võitis metsaott ülekaalukalt — tema poolt hääletas 18 000 inimest, teiseks jäänud isakaru Lefty sai veidi alla 4000 hääle. 

Vähem kui kolme kuuga kosus Holly märgatavalt.
Vähem kui kolme kuuga kosus Holly märgatavalt. Foto: / NPS Photo/Cover Images / Scanpix

Pruunkarud ei õgi aplusest — nende jaoks on suve ja sügise jooksul kogutud rasvavaru elu ja surma küsimus. Kuue kuuga peavad nad sööma hiiglasliku koguse toitu, et talveuni üle elada ning ärgates taas söömisega alustada. Katmai karude kasutada on Brooksi jõgi, mida läbib igal aastal sadu tuhandeid lõhesid. Jõe kitsus muudab selle pudelikaelaks ning seetõttu on kalapüük mesikäppade jaoks ääretult lihtne. 

Kokku elab Katmai rahvuspargis umbes 2000 pruunkaru, kes toituvad lisaks kaladele marjadest ja väikeloomadest. Brooksi jõe ääres pesitsevad mesikäpad on aga kahtlemata populaarseimad ning internetis on neile tekkinud pühendunud jälgijaskonnad, kes oma lemmikute tegemistel karukaamerate abil innukalt silma peal hoiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles