Pidev valu, edutu ravi ja silma kaotus: vapper Mango on läbinud tõelise kadalipu (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Mango
Mango Foto: MTÜ PESALEIDJA

Ilmselt olete kõik oma elus kogenud peavalu ning seda, kuidas see valu ei taha kuidagi üle minna. Kuid suudaksite ette kujutada igapäevast stabiilset peavalu, millele lisanduvad ka silmade valu ning sellest tingitud nägemisraskused?

Kahjuks pidi kass Mango sellist jubedat valu kannatama mitmeid kuid. Mango diagnoosiks oli mõlemas silmas olev äge glaukoom. Glaukoomi puhul suureneb silmasisene rõhk, sest silmasisese vedeliku ringlus on häiritud. Rõhu suurenemine survestab silma erinevaid osasid, mis omakorda kahjustab silmanägemist ning võib lõppeda pimedaks jäämisega.

Vaese Mango mõlemas silmas olev rõhk oli juuli lõpuks kerkinud lubatud skaalast mitmekordselt suuremaks. Tema ühe silma pupill oli paisunud juba nii suureks, et silm ise oli täiesti tuhm ning silma läätski oli nihkes. Pesaleidja vabatahtlikud üritasid arstiga koostöös anda parima, et Mango ei peaks silma kaotama, kuid kahjuks tulutult. Ükski ravi silmale ei mõjunud ning seetõttu tuli võtta vastu otsus Mango suurtest valudest päästa ning väga kahjustunud silm eemaldada. Mango silmaoperatsioon toimus augusti lõpus.

Kuu peale operatsiooni käisid vabatahtlikud Mangoga taas arstivisiidil ning said heade uudiste osaliseks. Nimelt tundub, et Mango teine silm, mis on samuti haige, allub peale ühe silma eemaldamist nüüd palju paremini ravile. See tähendab, et õnneks ei tule Mangol hetkeseisuga teist silma eemaldada. Kuid selleks, et silma säilitada ning hoida Mango valust vaba, tuleb raviga jätkata raviga ilmselt tema elukese lõpuni ning regulaarselt arsti juures käia.

Mango tervislik seisund on hetkel stabiilne ning ta on igati valmis minema päriskoju. Samas peab Pesaleidja hakkama tasuma Mangole kulunud arveid ning tagama talle ravi, kuni kassike päriskodu leiab. Mango operatsiooniks kulus 210 eurot ning järgnevateks kuudeks vajalike silmatilkade varumiseks kulub veel umbes 100 eurot. See on aga kodutute loomadega tegeleva MTÜ jaoks suur summa, sest lisaks Mangole on veel vaja pidada üleval ligikaudu 500 kassi. Seega vajab organisatsioon taas abikäsi, et tasuda Mango elukvaliteeti parandanud ravi arved.

Nii, nagu iga pisike arve teeb kokku ühe suure, teame, et iga pisike annetus teeb kokku väga suure abi. Kui sul on võimalik Pesaleidjat aidata, ole hea, tee sobiv valik siit:

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:

900 0950 - kõne hind 50€

900 0915 - kõne hind 15€

900 0905 - kõne hind 5€

Kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE647700771001866844 LHV Pank

EE102200221063071211 Swedbank

EE941010220247756220 SEB Pank

EE351700017003105966 Luminor Bank

Selgitusse kirjuta «Mango»

Iga annetatud euro aitab!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles