Fotod: loomakaitse konverentsil osales üle 100 inimese viiest riigist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eesti Loomakaitse Selts ning Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet korraldasid eelmisel nädalal kahepäevase Rahvusvahelise loomakaitse konverentsi. Konverentsil osales 136 inimest Eestist, Soomest, Hollandist, Suurbritanniast ja USAst. 

«Meil on hea meel, et konverentsi vastu oli suur huvi. Ääretult tore oli ühel konverentsil näha koos nii palju loomakaitsjaid ja veel nii mitmest riigist,» kommenteeris konverentsi korraldaja ja ELS-i juhatuse liige Geit Karurahu. Tegu oli seni suurima loomade kaitsmisega ja päästmisega tegelevatele inimestele suunatud konverentsiga Eestis. Karurahu lisas: «Kindlasti said kõik osalejad konverentsilt kaasa palju uusi ja häid ideid ning loomulikult korralikult motivatsiooni. Loodame Loomakaitse konverentsi muuta iga-aastaseks traditsiooniks.»

Konverentsil anti ülevaade veterinaar- ja toiduameti tööst ja tutvustati Tallinna linna lemmikloomadega seotud tegevusi ja saavutusi. Lisaks tutvustati positiivset listi, mis reguleerib eksootiliste loomade pidamist ja müüki. Puudutati ka pikki arutelusid tekitavaid teemasid nagu TNR, kuidas selle abil saab vähendada kodutute kasside arvukust, ja eutanaasiat, kuidas selle juures kiputakse enda emotsionaalset heaolu segamini ajama loomade heaoluga. Teine päev pühendati organisatsiooni juhtimisele ja selle tegevuse kajastamisele. 

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles